Een nog altijd grillige juridische arbeidsmarkt

De interim-markt is een goed voorbeeld van de grilligheid van het afgelopen jaar, dat natuurlijk in het teken stond van Covid. Veel interimmers kregen vanaf maart vorig jaar te maken met een vroegtijdige stopzetting van hun opdracht, waarbij in enkele gevallen niet eens de overeengekomen opzegtermijn werd gehonoreerd.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Een nog altijd grillige juridische arbeidsmarkt

Tobias Herweijer: “Echter verwachten we dat de behoefte aan interim-inhuur gaat toenemen op het moment dat de overheidsmaatregelen worden versoepeld. Aan de ene kant door toenemende activiteiten op de markt, maar ook vanwege noodzakelijke herstructureringen en reorganisaties. De focus van deze opdrachten zal daarbij met name liggen op het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en insolventierecht. De interim-vraag nam vanaf maart sterk af, onder meer om budgettaire redenen, met vaak extra druk op de vaste bezetting tot gevolg. Op dit moment nemen we verschillende ontwikkelingen waar op de interim-markt die het vermelden waard zijn. Allereerst staan op dit moment de tarieven onder druk door een verstoorde balans tussen vraag en aanbod. Dit kan op dit moment zelfs twintig procent schelen. Voor bedrijven die door de crisis met beperktere budgetten moeten werken komt dit goed uit, maar voor de gemiddelde interim-professional is dit een zware druk op de omzet. Daarnaast zien wij dat een groot aantal interim-juristen, mede door de onzekerheid in het afgelopen jaar, steeds vaker openstaan voor een baan in loondienst.”

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Regulatory Counsel
2 Commercial/Corporate Counsel
3 Privacy Counsel/DPO

Tobias Herweijer is als Associate director bij Taylor Root verantwoordelijk voor de recruitment (vast en interim) van in-house Legal Counsels in de BeNeLux met een specifieke focus op de Commerce&Industry sector.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top