Een totaal onhaalbare zaak

De Nijmeegse advocaat Max van Olden leverde onlangs zijn derde legal thriller af: Het zwarte dossier. Strafrechtadvocaat Ivonne Leenhouwers las het boek met plezier: “Je wilt ontdekken wat er precies aan de hand is met deze bizarre zaak en de bijbehorende mysterieuze cliënt.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Het Zwarte Dossier

De hoofdpersoon in Het zwarte dossier is een familierechtadvocate, Riemke, aan het eind van haar stage bij een groot Zuidaskantoor. Voordat wordt besloten over haar toekomst bij dit chique kantoor moet zij zich nog één keer bewijzen. Ze krijgt een dossier onder haar hoede, het zogenaamde ‘zwarte dossier’, en haar hele toekomst zal afhangen van de manier waar op zij deze lastige zaak tot een einde weet te brengen. Deze last drukt zwaar op Riemke omdat zij, als alleenstaande moeder die ook nog eens door een ex is achtergelaten met een berg schulden, extra hard heeft moeten werken om deze baan te krijgen en ze in een situatie zit dat het haar nog steeds amper lukt om haar hoofd boven water te houden.

Het zwarte dossier dat Riemke wordt toegewezen lijkt op voorhand een totaal onhaalbare zaak. Bovendien gaat het over een rechtsgebied dat Riemke – en eigenlijk het hele kantoor – totaal onbekend is. Het lijkt erop dat Riemke het slachtoffer is van een interne afrekening binnen kantoor en dat het juist de bedoeling is dat zij niet zal slagen. Toch zet ze alles op alles om de mysterieuze cliënt ter wille te zijn en bijt ze zich vast in de zaak, met alle gevolgen van dien. Riemke komt al vrij snel terecht in een schimmige, criminele wereld, die haar er zelfs toe brengt om samen met haar vijfjarige zoon Nils onder te duiken en haar vertrouwen te stellen in een totale vreemde. Zoals te verwachten was wordt dit vertrouwen helaas al snel beschaamd.

Riemke heeft al haar creativiteit en intelligentie nodig om zichzelf en haar zoon uit een benarde positie te redden. Tegelijkertijd vormt zich, buiten haar om, een bijzonder team van heel verschillende personen die zich het lot van Riemke en Nils aantrekken en op zoek gaan naar antwoorden. Als lezer word je meegenomen in de zoektocht naar Riemke en haar zoon en krijg je langzaamaan meer duidelijkheid over de echte achtergrond van het zwarte dossier en van de cliënt die verantwoordelijk is voor de benarde situatie waarin Riemke en haar zoontje zijn terechtgekomen.

Bizarre zaak

Hoewel de inhoud van het zwarte dossier en de manier waarop dit aan Riemke wordt gepresenteerd wat vergezocht aandoet, word je als lezer toch vrij snel in het verhaal getrokken en wil je uiteindelijk ontdekken wat er precies aan de hand is met deze bizarre zaak en de bijbehorende mysterieuze cliënt. Het boek ontwikkelt zich snel tot een spannend verhaal, waarbij niet de politie aan de slag gaat met de oplossing van het mysterie, maar een wat bijzondere samengestelde groep individuen die elk om geheel eigen redenen op zoek gaan naar de verblijfplaats van Riemke en Nils. Hierdoor blijft het boek boeiend en wil je verder lezen om er zeker van te zijn dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen.

Max van Olden, Het zwarte dossier, Ambo|Anthos Uitgevers

Sterren = ****

+ = spannend, vlot geschreven verhaal
– = Riemke komt aanvankelijk wel erg naïef over

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top