Eurocommercial naar de Italiaanse beurs

Het vastgoedfonds Eurocommercial Properties, genoteerd aan de beurs in Amsterdam, heeft een tweede beursnotering gekregen op de beurs in Milaan. Eurocommercial wil met deze stap zijn zichtbaarheid vergroten voor Italiaanse beleggers. Sinds 1994 heeft het vastgoedfonds onder meer acht winkelcentra aangekocht in Noord- en Midden Italië. De portefeuille van Eurocommercial is voor 43 procent Italiaans.

Delen:

Adviseurs Eurocommercial properties NV: De Brauw Blackstone Westbroek (Jan Willem Hoevers, Constantijn Voogt, Annick Houben, Eveline de Waard), Bonelli Erede Lombardi Pappalardo 

Vincent Meijer, dealmaker en company secretary / director legal Eurocommercial Properties: “Er zijn verschillende van oorsprong Italiaanse bedrijven die elders in Europa een notering hebben gekregen, bijvoorbeeld Exor en Stellantis. Maar een dual listing van een Nederlands bedrijf aan Euronext Milaan is bij mijn weten nog niet eerder voorgekomen. De beurs stelde enkele specifieke eisen aan het proces van de noteringsaanvraag.”

Annick Houben, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Eurocommercial Properties was vrijgesteld van het publiceren van een nieuw prospectus, omdat haar aandelen al meer dan achttien maanden genoteerd waren aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Wel moest er een samenvatting worden gepubliceerd. Onze rol bestond voornamelijk uit het ondersteunen van Eurocommercial Properties vanuit de optiek van het Nederlands effecten- en vennootschapsrecht. Onze relatie met de cliënt gaat ver terug: het is een heel plezierige samenwerking die zich uitstrekt tot de bredere corporate praktijk. Het Italiaanse kantoor Bonelli Erede was verantwoordelijk voor de formele aspecten van de noteringsaanvraag, het opstellen van de prospectussamenvatting en het afstemmen van de eisen van clearing en settlement.”

Meijer: “Wij hebben al vele jaren een goede relatie met De Brauw en inmiddels hebben wij meerdere advocaten en notarissen van De Brauw leren kennen en dit verloopt altijd zeer prettig. Al jaren zijn zij onze adviseur voor de corporate zaken die komen kijken bij een beursgenoteerd bedrijf. Ook de statutenwijzigingen van de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld het afschaffen van prioriteitsaandelen en recent vanwege het afschaffen van certificaten van aandelen et cetera. zijn begeleid door De Brauw. Gelet op de kennis van De Brauw en hun internationale netwerk was het een logische keus hen te vragen ons te adviseren inzake de Nederlandse kant van dit dossier.
Het bijzondere aan deze deal vond ik de internationale samenwerking, het werkt in Italië toch weer heel anders dan in Nederland en ook het moment van de start van de handel was bijzonder; in Milaan luidt men de bel in plaats van het slaan op de gong in Amsterdam. Bijna 45 procent van onze winkelvastgoedportefeuille bevindt zich in Italië en dit was een uitgelezen kans om al onze Italiaanse collega’s uit te nodigen bij dit speciale event. Wij hebben ook hoge verwachtingen van de notering aan Euronext Milaan.”

Houben: “Het is een magisch moment als alle juridische voorbereidingen achter de rug zijn en de eerste koers te zien is op de schermen van de beurs, zeker als de vloer transparant is en onder je een Romeinse opgraving ligt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven