Finalist Stephanie Proost (Dentons) over ambities en Vastgoedmarkt Young Talent Award

Senior associate Stephanie Proost (31) studeerde af in 2016 aan de Rijksuniversiteit Groningen op Nederlands recht, master privaatrecht. Na haar studie ging ze in Amsterdam aan de slag bij de vastgoedpraktijk van Dentons, het grootste global advocatenkantoor ter wereld. Nu is ze als eerste advocaat ooit genomineerd voor de Vastgoedmarkt Young Talent Award. Bovendien is zij de enige vrouw van de drie finalisten.

Delen:

Stephanie Proost (beeld: Eyesmile Fotografie)

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie! Mogen we ‘je’ zeggen?
Zeker! Graag.

Ben je al heel erg zenuwachtig?
Het hele traject is behoorlijk uit mijn comfort zone en dat gaat zo nu en dan gepaard met gezonde spanning. Normaal gesproken hou ik mij bijvoorbeeld niet bezig met het maken van vlogs en podcasts. Dat is een heel nieuwe wereld voor mij. Voeg daaraan toe dat de thema’s die in het traject behandeld worden meer gericht zijn op de woningmarkt en projectontwikkeling, waar ik zelf doorgaans aan de beleggerskant van commercieel vastgoed zit. Ik voel me in die zin de outsider tussen de andere finalisten. Maar goed, ze zeggen dat buiten je comfort zone the magic happens. Dat herken ik wel. Ik doe allerlei nieuwe ervaringen op en leer veel in korte tijd.

Kun je iets meer vertellen over de award?
De Vastgoedmarkt Young Talent Award is een gerenommeerde erkenning voor – zoals de organisatie schrijft – uitzonderlijk, jong talent in de Nederlandse vastgoedsector. Het is zo’n 15 jaar geleden in het leven geroepen als tegenhanger van, en een aanvulling op de bekende en gewaardeerde Vastgoedmarkt Award voor Vastgoedman/-vrouw van het jaar. Daarvoor komen alleen vastgoedcoryfeeën in aanmerking. Deze award is juist bedoeld als stimulans voor jonge vastgoedprofessionals die misschien wel ooit kunnen uitgroeien tot Vastgoedman/-vrouw van het jaar. 

Het is een uitgebreid traject waar ik al vanaf begin dit jaar in zit. Om genomineerd te worden moest je aan een hele lijst criteria voldoen. Harde criteria zoals minimaal vijf jaar werkervaring en bewezen prestaties in de vastgoedsector, maar ook zaken als specialistische vakkennis, een groot communicatief vermogen, overtuigingskracht in debat, creativiteit en lef om buiten de gebaande paden te gaan. Heel bijzonder dat ik samen met Frank van Kester (partner bij Envalue Real Estate) en Rogier Rombouts (adjunct-directeur Zuid Nederland bij Boelens de Gruyter) bij de laatste drie zit, als eerste advocaat ooit. Tijdens een slotdebat op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, wordt de winnaar bekendgemaakt. Heel spannend dus! En verder levert alleen al het genomineerd zijn zo veel zichtbaarheid op. Ik heb ontzettend veel leuke reacties gekregen. Soms uit onverwachte hoek, zoals de advocaat van een wederpartij – en de wederpartij zelf ook! – die een oproep hebben gedaan om op mij te stemmen. En ik kreeg opeens enthousiaste berichten van mensen die ik nog niet kende die op mij gestemd hebben.

Kunnen wij nog stemmen? Waar en hoe?
Ja zeker! Er kan tot en met 13 juni gestemd worden via www.vastgoedmarktyoungtalentaward.nl. Stemmen kost je een paar seconden en is geheel vrijblijvend. Het resultaat van deze stemmen telt voor vijfentwintig procent mee, dus alle hulp is heel welkom! 

Wat is je geheim dat je genomineerd bent?
Goede vraag en lastig te beantwoorden. Het enige dat ik kan zeggen is dat sinds ik genomineerd ben, ik er vol voor ben gegaan en de hulp van familie, collega’s en cliënten heb ingeroepen. Om te stemmen, maar ook zeker om mijn inhoudelijke ideeën bij hen te toetsen.

Is het altijd je droom geweest, een talent award winnen?
Absoluut niet. Maar nu ik ben genomineerd, vind ik dat wel heel eervol. Ik vind mijn werk en de vastgoedsector gewoon heel leuk. En ik wil dat op een hoog niveau doen.

Ben je verder ook ambitieus?
Als je mijn naaste omgeving vraagt of ik ambitieus ben, zullen ze zeker ‘ja’ zeggen. Over vijf jaar wil ik vooral gezond zijn en nog steeds plezier in mijn werk hebben. Verder zie ik wel wat op mijn pad komt. Dat heb ik altijd zo gedaan en dat heeft mij tot nu toe veel gebracht.

Had je deze ambities ook al tijdens je studie?
Tijdens mijn studie heb ik wel veel commissies en stages gedaan om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Om een netwerk te bouwen om na mijn studie een baan te vinden. Er was toen geen war for talent, maar een werkgeversmarkt.

Wat wilde je worden toen je zeven jaar oud was?
Advocaat. Of notaris. Serieus! Toen ik tijdens een bezoek met mijn ouders aan de notaris even achter zijn bureau mocht plaatsnemen, zag ik mij daar eigenlijk wel zitten. En dat idee is nooit meer weggegaan.

Wat is je tip voor de ambitieuze rechtenstudenten van nu?
Kom altijd voor jezelf op. Als je het ergens niet mee eens bent, spreek je uit. En onderbouw je verhaal.

Wat was je goede voornemen voor 2023? Geldt die nog, of denk je: volgend jaar weer een kans?
Omdat ik heb zelf heb ervaren dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is, heb ik mij voorgenomen goed voor mijn gezondheid te zorgen. En ja, dit voornemen geldt nog steeds.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven