Fransen kopen expediteur VN Logistics

De Franse logistiekonderneming BBL Groupe neemt via haar Nederlandse dochterbedrijf Share Logistics het Nederlandse VN Logistics over, een expediteur voornamelijk actief in lucht- en zeevracht. Groupe BBL is een wereldwijde groep van supply chain dienstverleners die wereldwijd ruim 2.000 medewerkers in dienst heeft en ruim 300.000 m2 magazijnruimte exploiteert.

Delen:

Adviseurs BBL / Share Logistics BV (Tristan Bierenbroodspot): HVG Law (Sijmen de Lange, Joram van den Berg, Anne van Gerwen, Tim Groeneweg, Damian van Veen, Laila Berrich, Davey Herfst, Youri Breure, Misha Lutje Beerenbroek, Wouter Jans, Thérèse Fraai, Charlotte Jonkers, Sandra van Loon-Vercauteren, Marita Contant, Quinty Schinkel), EY Tax

Adviseurs VN Holding BV: Pellicaan Advocaten (Juriaan Maccow, Femke Schouten), Mazars (Jeroen Baartman, Pelle Massink, Aron de Jong)

Sijmen de Lange, dealmaker voor HVG Law: “Beide partijen hebben voorafgaand aan de transactie al in diverse projecten met elkaar samengewerkt. De business rationale voor deze transactie was voor beide dus al duidelijk. Desalniettemin blijft een goed financieel, fiscaal en juridisch due diligence-onderzoek dan een must. HVG Law was hiervoor, in samenwerking met EY Tax, vanaf het begin van deze transactie betrokken.
Als trusted advisor van Share Logistics was het onze rol om Share Logistics juridisch advies te geven bij deze strategische transactie. Onze relatie gaat al jaren terug, naar het moment dat Share Logistics begon met haar buy-and-build strategie. Op deze manier heeft Share Logistics zich verder ontwikkeld tot een wereldwijd opererende speler op het gebied van supply chain services. Dat de relatie tussen Share Logistics en HVG Law ook na de overname door het Franse Groupe BBL eind 2022 nog blijft voortbestaan, laat goed de kracht van onze relatie zien.
De closing was bijzonder, omdat alles dan samenkomt. Alle afspraken zijn dan finaal en met het passeren van de akte voor de aandelenoverdracht is het voor de betrokken partijen en adviseurs een feestelijk moment, waarbij ook vooruit kan worden gekeken naar de business opportunities die Share Logistics en VN Logistics gezamenlijk in het verschiet hebben liggen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven