Marijn Rooymans

Groeipijn III

Ik ben niet goed bezig volgens mij. Meer dan vroeger slaan mensen me enthousiast op de schouder als ik ze ergens tegenkom. “Je bent goed bezig!”, zeggen ze dan. Wat ze waarschijnlijk bedoelen is dat ze respect hebben voor wat ik doe als ondernemer en professional. Dat is dan gebaseerd op de veelheid berichten, nieuws en opdrachten die ze voorbij zien komen vanuit het Netwerk van Ondernemende Juristen en LawyerlinQ.

Succes en groei geven een positieve vibe die verslavend werkt. Maar ongemerkt zuigt het ook niet alleen heel veel tijd, maar ook bijna al m’n aandacht op. Zelfs op momenten dat ik eigenlijk niet moet of wil werken gaat m’n kop door. Er komt geen einde aan en m’n gedachten zijn constant bezig met werk (en m’n handen met m’n telefoon of laptop). Ook al heb ik nog zo’n plezier in m’n werk en de groei die we realiseren, de work life mix die ik al jaren propageer werkt op dit moment even niet. Ken je dat?

Vroeger werkte mijn work-life mix zo goed omdat ik niet alleen werk deed in privétijd, maar ook tijd maakte voor privédingen in de tijd die eigenlijk voor werk gereserveerd was. Dat was perfect. Maar met het groeien van m’n business en m’n team is het steeds lastiger om die worklifemix zelf in de hand te houden. Ik werk nog steeds in privétijd, maar andersom komt nooit meer voor. Er is alleen nog maar werktijd en slaaptijd, that’s it.

Tijd om er iets aan te doen.

Eerder schreef ik hier al blogjes over groeipijn (Au-Groeipijn: over de noodzaak om te investeren om te groeien en Groeipijn II: over de noodzaak om te veranderen om te overleven). Eigenlijk is dit ook een onderwerp in de reeks groeipijn. Ik denk dat ik als ondernemer niet verder kom als ik hier niet mee om leer gaan.

Ik moet dus aan de bak hiermee. Nou denk ik niet dat het heel ingewikkeld is. Het is vooral een kwestie van een paar simpele ingrepen. Zal je hier dus niet vermoeien met allemaal tips over hoe je dat moet doen. Als je daar behoefte aan hebt verwijs ik je graag naar de bron van alle wijsheid: het wereldwijde web.

Maar het is wel een kwestie van doen. Met goeie voornemens red je het niet. Om een lang verhaal kort te maken: reinstatement van date-night en… als je voortaan in het weekend of ‘s avonds van mij niet binnen een uur een reactie krijgt op mails of apps, dan weet je waar het aan ligt 😉 .

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Marijn Rooymans

Marijn Rooymans

In dit weblog schrijft Marijn Rooymans van tijd tot tijd over zaken die hem bezig houden of opvallen, bijvoorbeeld in de talloze gesprekken met interim-juristen en advocaten, juristen die voor zichzelf willen beginnen, General counsels, hoofden juridische zaken, verkopers, collega adviseurs, etc, etc. Daarnaast neemt hij ook vragen in overweging in zijn weblog.

Recente vacatures

Recente vacatures