Hartstikke gaaf, als tweede auto

"Een V70. En zwart." Haast gegeneerd openbaart Lovells-partner Marc Wallheimer het type auto waar hij zelf in rijdt. Nooit anders gereden dan een Volvo. En alweer zeven jaar dezelfde auto met na al die tijd krap 70.000 op de teller. Pas op latere leeftijd rijbewijs gehaald. Nee, als Wallheimer reist, is het op de fiets, voor het woonwerkverkeer of met het vliegtuig. Maar, zo haast hij zich er aan toe te voegen, deze Jaguar is natuurlijk wel hartstikke gaaf. Als tweede auto dan. "En als je het geld hebt: who cares." Om er geruststellend Hollands aan toe te voegen dat zo’n houding bij hem niet leeft (maar bij sommige van zijn medepartners wel).

Met Wallheimer achter het stuur ontvluchten we Amsterdam. Iets dat zijn kantoor nu net niet gaat doen. Anders dan vrijwel alle andere grote advocatenkantoren kiest Lovells domicilie in hartje Amsterdam. Verschillende redenen lagen aan dit besluit ten grondslag. Wallheimer: "Ons huurcontract hier aan het Frederiksplein loopt af, het pand is op en te klein. Toen we ons vervolgens gingen oriënteren kwamen we al snel tot de conclusie dat we niet naar de Zuidas wilden: te kil, te koud, te winderig. Geen uitstraling, geen charme. Te veel een meubelboulevard voor advocaten. Zeg maar het tapijthallensyndroom. Dus hebben we gekozen echt in de binnenstad te blijven. Ook omdat onze eigen mensen dat wilden, omdat cliënten het leuk vinden, maar zeker ook als profilering richting de arbeidsmarkt. Het is niet voor niets dat we in onze wervingsadvertenties de tekst ‘Wat wil je? Reuzen & Glas of  Keizers & Spiegels?’ gebruiken. En het slaat aan, dat blijkt."

Het A-woord is gevallen. De steeds krapper wordende arbeidsmarkt blijkt voor steeds meer kantoren een obsessie te worden. Zozeer dus dat de vestigingslocatie als een belangrijk USP wordt gezien voor het aantrekken van jong talent. Wallheimer: "Mensen blijken het belangrijk te vinden om te werken op een plek waar je even de deur uit kunt lopen voor een broodje en waar je niet alleen met andere advocaten wordt geconfronteerd."

Uiteindelijk vond Lovells het lot uit de loterij aan de Keizersgracht, in een pand waar ooit Kennedy Van der Laan zat, met een dikke parkeergarage (voorwaarde!). Eind dit jaar wordt het nieuwe kantoor betrokken. Wallheimer nam begin dit jaar afscheid als managing partner, maar beschouwt de verhuizing als kroon op zijn werk en als een bewijs dat de fusie zes jaar geleden met Ekelmans Den Hollander definitief en succesvol zijn beslag heeft gekregen.  

Naam Marc E. Wallheimer ● Is partner bij Lovells ● Leeftijd 47 jaar ● Grootste prestatie tot nu toe de vernieuwing van Lovells Amsterdam ● Grootste uitdaging privé en professioneel zo gelukkig blijven als hij nu is

Jaguar XK convertible

Dit gaat natuurlijk niet lukken. 200 woorden om deze auto te beschrijven. Daarom een beetje efficiency. Gelieve overal het woord ‘schitterend’ respectievelijk ‘prachtig’ voor de volgende woorden te denken: cabrio, lijnenspel, vormgeving, kleur, interieur, dashboard, bekleding, automatische versnellingsbak (6), 4.2 liter motor, wegligging, acceleratie, geluid. En veel bekijks, maar dat terzijde.

U leest het goed, we zijn er extreem tevreden over. We deden vooral onszelf een plezier om met deze cabrio te rijden. Al zou u de XK willen en kunnen betalen, schaars is-ie. Slechts 70 stuks denkt Jaguar in Nederland te verkopen. Dus dan nu nog even de vraag voor wie deze auto is weggelegd. Helaas schijnen de broers M. van dit merk te houden. Dat parkeert de Jag in een dubieus segment. We bepleiten een trendbreuk. Gezocht: dynamische partner van een topkantoor. No kids, no attachments. Alleen u en uw Jag.

Merk Jaguar ● type XK convertible ● motor 4.2 V8 ● vermogen 300 pk ● koppel 420 Nm ● top 250 km/uur ● 0-100km/u 6,3 sec ● verbruik 11,3 (l/100km) ● prijs € vanaf 125.990

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven