Zinnige snufjes

Delen:

“Jaaaah, perfect.” Tevreden laat mr. Jochem de Koning, partner bij CMS, het gaspedaal van de V70 opkomen. Waar de meeste Mr.-testrijders vooral geïnteresseerd zijn in het verbale gedeelte van deze rubriek, speelt De Koning tijdens het proefritje met graagte af en toe met de kick down. De Koning is aan een andere auto toe, zo blijkt, en – o wonder – hij overweegt de aanschaf van een V70. Alle merken heeft-ie al zo’n beetje bereden, begonnen met een Peugeot 205 met 300K op de teller, toen een Golf, een Audi, een 406, een Espace en dan nu een wat verrassende keuze: een Beetle Cabrio (“ja een wijvenauto, ik weet het, maar wat kan mij het schelen”). Thuis staat er een onverwoestbare 850 voor de deur, maar het woon-werkverkeer op de B-wegen pleegt De Koning af te leggen in een open auto.

De fiscaal jurist begon destijds bij Loyens & Loeff, en zit alweer sinds een jaar of drie bij CMS Derks Star Busmann. De reden voor ons ritje is dat CMS is begonnen met een campagne om zich nadrukkelijker als pan-Europese juridische dienstverlener te profileren. De Koning: “Van oorsprong zijn we een Nederlands kantoor. Maar we worden nu steeds meer CMS en steeds minder DSB.”

CMS gaat zich dus profileren als een pan-Europese aanbieder van juridische diensten, maar dan wel eentje met Nederlandse tarieven: “Wij onderscheiden ons van Angelsaksische kantoren die zuchten onder de druk van van bovenaf opgelegde winstnormen. Onze tarieven liggen ergens tussen de drie- en vierhonderd euro voor een partner. En dat ligt dus een stukje lager dan die kantoren. Je ziet soms echt irreële prijzen in de markt. Oké, zeshonderd euro voor een partner met twintig jaar relevante ervaring kan in sommige gevallen verdedigbaar zijn, maar als er dan ook nog eens een stoet medewerkers en zelfs stagiaires aan vast zit, voor drie- à vierhonderd euro, dan vraag ik me af waar de opdrachtgever mee bezig is. En in die houding proberen wij dus verandering aan te brengen. Het is soms gewoon gemakzucht, zo van ‘ik neem maar het duurste kantoor dan weet ik dat het goed zit’. Een advocatenkantoor is toch geen verzekeringsmaatschappij?”

● Naam Jochem de Koning ● Is partner bij CMS ● Leeftijd 40 jaar ● Grootste prestatie tot nu toe als 18-jarige veertien maanden over de wereldzeeën gezworven zonder ouderlijke financiële hulp ● Grootste uitdaging drie kinderen goed de wereld in helpen

Volvo V70

We hebben er twee jaar tegen aangehikt, maar uiteindelijk konden we er niet meer aan ontkomen: de Volvo V70, de ultieme advocatenauto. Nog niet zo lang geleden gerestyled dus daarom nu dan maar een proefrit. Representatief, ruim en reliable. Allemaal waar. Vol met zinnige snufjes (kijk! een lampje als iemand onze dode hoek passeert!) en uiterst comfortabel. Gewoon heel prettig (rechtuit) rijden. Kopen dus, als het leven je andere uitdagingen biedt.

Maaaaar. Wij hebben geen leven. Dus willen we meer voor die halve ton! Neem nou het uiterlijk. Wat was er mis met het vorige, inderdaad wat saaie maar uiterst klassieke uiterlijk van de oude V70? Never change a winning design, kijk maar naar Saab. En dan het sportieve rijplezier. Dat is beperkt, het is niet anders. Vanaf stilstand komt de V70 slechts moeizaam in  beweging. Als we het gas intrappen wil de automaat niet echt meewerken. De motor protesteert. Nee, daar is-ie niet voor gemaakt. En ook niet voor snel even keren. Allemachtig, wat een draaicirkel!?

MerkVolvotype V 70 motor 2.4 D. vermogen 136 pkkoppel 400 Nm top 215 km/uur0-100km/u 9,4 secverbruik 7,4 (l/100km) prijs vanaf € 48.000

+ een echte advocatenauto

– een echte advocatenauto

waardering: 3,5

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven