Hotseknotsend over de N65

"Ach ja, dat gaat wel." Schrijver dezes heeft nog niet opgemerkt dat de C-Crosser eigenlijk best een redelijke wegligging heeft, of mr. Mark Bannenberg gooit het stuur van links naar rechts en weer terug om een en ander eens uit te proberen. Hotseknotsend rijden we over de N65. "Wat kost-ie, wat weegt-ie, wat kan-ie trekken?" Eindelijk, we hebben een kenner in de Mr.-auto.

Bannenberg, voorzitter van de maatschap Banning, een autoliefhebber noemen is een understatement. Net begonnen met zijn stage kocht hij met zijn eerste salaris (en een lening) een tweedehands Triumph TR6. "Schitterende auto. Natuurlijk ging er van alles aan kapot, dus moest ik hem na twee jaar weer helemaal restaureren, maar dat was te verwachten."

Na wat burgermansauto’s in de eerste fase van zijn carrière, rijdt Bannenberg sinds een jaar of tien alleen nog maar Porsche ("nooit ook maar één opmerking van een cliënt over gehoord"). Zakelijk dan; privé staat er een ML ‘jeepje’ voor de deur. En, niet onbelangrijk, nog maar recentelijk racete Bannenberg met een Alfa 156 op de circuits van onder meer Zandvoort en Francorchamps in de merkenklasse. Een geroutineerde rijder dus, maar: "Ik ben wel klaar met autorijden in Nederland. Te veel files, en hard rijden mag – terecht – niet. Laat mij in het weekend maar lekker scheuren op de circuits, door de week ga ik braaf met de trein."

Die trein wordt steeds meer noodzaak nu Banning zich de laatste jaren ontwikkelt tot een kantoor met meer aspiraties dan alleen het regionale MKB. Bannenberg: "Sinds een jaar of vijf hebben we de bakens verlegd naar zeg maar de top 250 van het Nederlands bedrijfsleven, dat in het zuiden zit. En daar zijn we in toenemende mate succesvol in. Natuurlijk krijgen we Philips worldwide niet als klant, maar alles wat daar onder zit kan in principe wel. We leveren voor die klanten dezelfde kwaliteit als de Zuid-As kantoren, maar wel voor een veel lagere prijs, en we onderhouden een goed persoonlijk contact met onze cliënten."

The sky seems the limit, maar ook Banning loopt op tegen de krappe arbeidsmarkt. Toch is het geen echt groot probleem: "We zitten hier in Den Bosch heel gunstig, net tussen de universiteiten van Nijmegen en Tilburg in. Er zijn heel wat jonge juristen die het plezierig vinden hier te wonen en te werken. Zij vinden bij Banning een uitdagend werkklimaat. Een schaal die beheersbaar is. Iedereen kent elkaar. En zeg nou zelf, waar wil je liever wonen, in Den Bosch of in Eindhoven?"

● Naam Mark BannenbergIs managing partner bij Banning advocaten Leeftijd 47Grootste prestatie tot nu toe Een prachtig kantoor opgebouwdGrootste uitdaging Dat kantoor verder ontwikkelen

Citroën C-Crosser

Er zijn nu eenmaal merken waar we iets mee hebben. Citroën is daar één van. De 2CV, de GS(A), de BX, we hebben ze alle zakelijk en privé bereden. Dus toen Citroën eindelijk ook met een SUV kwam, die er bovendien nog erg leuk uitzag, toen wilden we ook dat wel eens proberen. We werden vooral teleurgesteld. Op zoek als we waren naar dat wat Citroën ooit beroemd maakte. Eigenzinnige vormgeving, aandacht voor detail, het onovertroffen comfort, dat soort dingen. De C-Crosser is eigenlijk een ordinaire Mitsubishi want zo gaat dat tegenwoordig. Een fabrikant maakt een basismodel, en een ieder zet er zijn leeuw (Peugeot) of zijn chevrons (Citroën) op. De carrosserie verschilt, maar in wezen is het één pot nat. Niks verkeerds over deze auto, rijdt prima, stuurt goed, zit aangenaam, al is de diesel wel wat rumoerig en biedt te weinig power voor deze klasse. Handgeschakeld willen we al helemaal niet in dit soort auto’s, en al komen de benzineversie en de automaat er aan, met ons idee van Citroen heeft het allemaal niets te maken.

Merk Citroën ● type C-Crosser Exclusive ● motor 2.2 HDi ● vermogen 156 pk ● koppel 380 Nm ● top 200 km/uur ● 0-100km/u 9,9 sec ● verbruik 7,2 (l/100km) ● prijs vanaf € 45.895

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Ook interessant:

Scroll naar boven