Hoger beroep in tuchtzaak Grapperhaus

Delen:

Minister Grapperhaus
Foto: Chris van Houts

Fiscalist Karim Aachboun geeft zich nog niet gewonnen in de tuchtzaak tegen minister Ferd Grapperhaus. De tuchtraad gaf de minister op alle punten gelijk, maar Aachboun gaat in hoger beroep.

Dat kondigt de fiscalist op zijn Facebookpagina  aan. Aachboun kwam twee jaar geleden in de rechtszaal tegenover Grapperhaus te staan toen hij zijn ontslag door KPMG Meijburg aanvocht. De minister, toen nog advocaat, stond het fiscaal adviesbureau bij.

Volgens Aachboun misleidde Grapperhaus de rechter in de zaak moedwillig, en zou hij buiten zijn boekje zijn gegaan door vertrouwelijke informatie te delen met derden.

De tuchtrechter oordeelde dinsdag echter dat Grapperhaus in de zaak geen verwijtbare fouten had gemaakt. De advocaat van de aangeklaagde sprak de hoop uit dat “dat de zaak hiermee is afgedaan”.

Dat is dus niet het geval. Aachboun schrijft tot het bittere eind te zullen gaan. Mocht ook het beroep geen soelaas bieden, staat de weg naar Europa voor hem open. “Maar goed zo ver zijn we nog niet.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven