Infestos neemt elektrofabrikant Neways over

Investeringsmaatschappij Infestos van de Twentse belegger Bernard ten Doeschot neemt Neways Electronics over, een Brabantse fabrikant van elektrische componenten, middels een aanbevolen openbaar bod van circa € 177,5 miljoen euro. Eerder toonde de VDL Groep belangstelling voor Neways.

Delen:

Adviseurs Infestos: Allen & Overy (Christiaan de Brauw, Olivier Valk), Hill+Knowlton

Adviseurs Neways Electronics International NV: AKD (Lennart Crain, Vincent Wibaut, Renée Alberts, Remco Bosveld, Ruben Schulpen, Philip Brink, Mark van Kippersluis, Jurriaan Puijpe, Joost Houdijk, Robbert Jaspers, Pascal van Schaik, Jorn de Bruin, Elise Heyman), ABN AMRO, AXECO, Confidant Partners, CFF

Lennart Crain, AKD: “Het feit dat er al een openbaar bod lag van grootaandeelhouder VDL en vervolgens een tweede openbaar bod werd aangekondigd, door Infestos, is op zichzelf al bijzonder. In de context van Neways lag dit allemaal nog complexer vanwege de grote deelnemingen in Neways van enkele aandeelhouders. De media-aandacht rond de biedingen gaf het proces een extra dynamiek. Onze rol was het geven van juridisch advies aan de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Neways. Wij kennen Neways en de grootaandeelhouders lang en goed: de banden met Neways gaan terug tot in ieder geval hun IPO in 1986. Daarnaast hebben wij strategisch geadviseerd over de vraag hoe zij het beste kunnen omgaan met de verschillende biedingsregels. Het is mooi om als advocaat op deze manier, en vanuit zo’n goede relatie, een cliënt te kunnen adviseren en bijstaan.
Rond de signing van het merger protocol is het altijd bijzonder te zien hoe alles samenkomt; zo ook bij deze deal. We profiteerden van een uitstekende samenwerking met ABN AMRO, AXECO en de andere adviseurs aan onze kant en die van Infestos. Het scharnierpunt toen Infestos ‘irrevocable undertakings’ met drie grootaandeelhouders tekende was ook een bijzonder moment.

Verschillende industrieën hebben zich het afgelopen jaar aangepast aan de nieuwe marktrealiteit. Ook openbare biedingen bleven een belangrijke manier om bedrijfsstrategieën uit te voeren. De markt was zeer actief in de eerste helft van dit jaar, mede omdat er nog steeds veel financiering beschikbaar is, en ik verwacht dat dat de rest van dit jaar wel zo zal blijven.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven