Interim-markt volop in beweging

Na een periode van relatieve afkoeling is de arbeidsmarkt voor interim-juristen volop in beweging. De arbeidsthermometer van Alexander van Hussen (Brunel).

Delen:

Alexander van Hussen (Brunel Legal)

Alexander van Hussen: “Na een periode van relatieve afkoeling is de arbeidsmarkt voor interim-juristen volop in beweging. Tijdens zo’n periode wordt vaak gevraagd hoe het komt dat er relatief weinig interim opdrachten zijn, terwijl er wel voldoende vaste betrekkingen te vinden zijn en er krapte op de arbeidsmarkt lijkt te zijn. Naar mijn mening zijn er twee oorzaken.
Door de economisch gunstige tijden zijn er relatief veel nieuwe zzp’ers op de markt. Advocaten en legal counsels die al wat werkervaring hebben opgedaan en op zoek zijn naar een betere work-life balance of meer variatie en autonomie, hebben ervoor gekozen om als interim jurist te gaan werken.
Ten tweede worden de budgetten voor de inhuur van interim-juristen vaak ruim van tevoren bepaald. Toen deze werden vastgesteld, waren de economische omstandigheden minder florissant en was er financieel weinig ruimte voor interim juristen. Op deze post wordt als eerste bezuinigd in geval van mindere resultaten van een onderneming. Gelukkig kunnen wij nu vaststellen dat het tij is gekeerd en de markt weer is aangetrokken.”

Alexander van Hussen is senior sales executive bij Brunel Legal.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 ICT-recht
2 Vennootschapsrecht
3 Privacyrecht

 

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven