Investeerder 3i neemt Vakantiediscounter over

Het Nederlandse online reisbureau VakantieDiscounter wordt door investeerder 3i overgenomen van Otravo, dat het in 2017 kocht van Elmar Reizen. 3i wil Vakantiediscounter, gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar zonbestemmingen en gevestigd in Halfweg, de komende jaren internationaal uitbreiden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Adviseurs 3i: Loyens & Loeff (Anke van Holthe tot Echten, Marc Wiggers, Louis Lutz, Klaas Wiersma, Freek Hilberdink, Gearte Sijens, Selke van Velthoven, Frank Bambacht, Sandrine Lekkerkerker, Stanny Wijenborg, Erwin Bosma, Robin Struijlaart, Marinus Prakke, Yannick Geryszewski, Pieter Schoenmakers), Alvarez & Marsal, Raymond James

Adviseurs Otravo: Clifford Chance (Evert van der Kaa, Luc van Oosterhout, Polly Huls, Ena Talic, Arezo Zarbaf, Maurice Oesterhelt, Nienke van Stekelenburgh, Jelle Hofland, Victor ten Have, Stern Flik, Michiel Sunderman, Sanne Blankestijn, Iga Mamczarz, Jurre Jurriens, Bruno Weisser Lopez, Laura Stegeman), 

Adviseurs banken: Allen & Overy (Sigrid Jansen (lead), Joris Goettsch, Kelly Visser-van der Vooren en Dawid Sztandera

Anke van Holthe tot Echten, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Met de komst van 3i als nieuwe eigenaar zal VakantieDiscounter in staat zijn verder te investeren in haar reisplatform. 3i’s ervaring in het value-for-money consumentensegment en de reissector maakt hen een ideale partner om de onderneming van VakantieDiscounter verder uit te breiden en haar marktaandeel verder te vergroten.
Een juridische bijzonderheid aan deze deal was dat Vakantiediscounter aanbieder is van pakketreizen, en voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen geldt specifieke wetgeving. Als onderdeel van ons due diligence onderzoek hebben wij derhalve onder andere beoordeeld of aan deze wetgeving wordt voldaan. Daarnaast opereert Vakantiediscounter als een online reisbureau en om die reden speelden ook intellectueel eigendom en IT-gerelateerde juridische zaken hier een belangrijke rol.
Onze toegevoegde waarde in deze transactie lag onder meer in het feit dat wij als full service kantoor met, onder meer, een focus op private equity, een client als 3i op alle mogelijke juridische vlakken − zowel vanuit juridisch als vanuit fiscaal perspectief − konden bedienen. Daarnaast hebben wij eerder samengewerkt met het Nederlandse dealteam van 3i en hun inhouse juristen, waardoor wij weten welke zaken voor hen belangrijk zijn.
Het meest bijzondere moment in deze deal was toen onze cliënt ons liet weten dat zij de preferred bidder was. Indien je als advocaat optreedt voor een mogelijke koper in een biedingsproces dan is het (meestal) niet zeker of de cliënt ook uiteindelijk de koper wordt. Als het tegenzit heb je samen met de cliënt enkele weken heel hard gewerkt aan zaken als due diligence en transactiedocumentatie, maar wordt er uiteindelijk aan een concurrent-bieder verkocht… Daar was in deze deal gelukkig geen sprake van!”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top