Investeerder Nederlands Merkgoed neemt surfmerk Mistral over

Het Hollandse surfmerk Mistral van ondernemer Ado Huisman is overgenomen door de Haarlemse investeerder Nederlands Merkgoed. Mistral is opgericht in 1976 en ontwikkelt naast kleding en lifestyleproducten ook (wind-)surfboards, wingfoils en SUP-boards.

Delen:

Adviseurs Mistral: Baker & McKenzie (Mo Almarini, Lin Yuen, Max van Velthoven, Alexis Gavriilidis)

Adviseurs Nederlands Merkgoed: Vriman M&A Lawyers

Mo Almarini, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Iedere deal is bijzonder: een deal kent juridische, commerciële en persoonlijke aspecten die bij elke deal op een andere manier met elkaar samenhangen en een deal dus bijzonder maken. Daarom doe ik dit werk ook met veel plezier. En het gevoel van een succesvolle closing went al helemaal niet. Bijzonder vond ik met name de internationale aspecten van deze deal. Het is imposant om mee te maken dat een relatief kleine Nederlandse onderneming in zoveel landen actief is. Dat vereist advisering die in een internationale setting past en daar zijn wij bij uitstek goed in. Daarnaast is het altijd erg leuk om deals met een jong team te doen, zo ook bij deze deal.

Onze rol was het geven van juridisch advies aan de aandeelhouders van Mistral. Mistral kennen wij erg goed. Gedurende de afgelopen jaren hebben wij hen op tal van punten van juridisch en strategisch advies voorzien. De vertrouwensband neemt daardoor vanzelfsprekend toe en tijdens een dynamisch overnameproces vertaalt zich dat erin dat je meer wilt en kunt zijn dan slechts een juridische schakel; het laat toe dat je ook op andere gebieden − die los staan van het overnameproces − zorgen voor je cliënt kunt wegnemen. Het is als advocaat erg mooi en waardevol om vanuit een dergelijke relatie je cliënt te kunnen bijstaan. Ado Huisman neemt na vele jaren afscheid van zijn bedrijf. Ik denk dat het altijd lastig is om iets waar je jarenlang enorm veel energie en toewijding in hebt gestopt, los te laten. Ado heeft met alle collega’s binnen Mistral iets prachtigs opgebouwd. Op een dag komt het moment dat het voor de onderneming tijd is voor een volgende stap. Vaak is de gedachte achter zo’n keuze rationeel, maar de emotionele kant hoeft bepaald niet ondergeschikt te zijn. Als adviseur probeer ik, naast het inhoudelijke en juridische aspect, ook vooral een menselijk luisterend oor te bieden. Dat werkt goed en geeft ook een enorm leuke dimensie aan het werk. Uiteraard zit je op grotere afstand van de onderneming dan de ondernemer zelf, maar door je zo op te stellen kom je wel heel erg dicht bij het vuur te staan.”

 

 

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven