Jim Margry (Osborne Clarke) over open sfeer en ondernemerschap

Overstap van de week is Jim Margry. Margry is per 1 maart 2021 benoemd tot partner bij Osborne Clarke in Amsterdam. Hij komt over van Loyens & Loeff en is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Osborne Clarke is een kantoor met groeiambities waar kwaliteit, een open sfeer en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Dit zijn waarden die goed bij mijn persoonlijke opvattingen aansluiten. Ik merkte tijdens de gesprekken met Osborne Clarke dat ik echt energie krijg van de ondernemersmentaliteit en de groeifase waar het kantoor van Osborne Clarke in Nederland zich in bevindt. Ik heb dan ook veel zin om bij Osborne Clarke aan de slag te gaan!

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Het is altijd een lastige keuze. Loyens & Loeff is een ontzettend leuke werkgever, waar ik 10 prachtige jaren heb gehad en waar ik ben gevormd tot de advocaat die ik nu ben. In eerste instantie was ik eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tijdens een oriënterend gesprek werd ik echter dermate enthousiast van de visie en het kantoor, dat ik toch wel verder wilde praten. Gaandeweg de gesprekken bleek de visie van Osborne Clarke zo goed bij mijn eigen opvattingen aan te sluiten, dat ik steeds enthousiaster werd voor de rol. Dit in combinatie met het aanbod om echt je eigen team te bouwen heeft me uiteindelijk doen besluiten om over te stappen.

U bent in 2010 gestart als advocaat. Welke zaak is u het meest bijgebleven?
Dat is toch wel de zitting geweest waar de wederpartij een vervaltermijn had laten verlopen. Het is de kortste zitting uit mijn carrière; we stonden letterlijk binnen één minuut weer buiten.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Een van de kernwaarden van Osborne Clarke is een goede work-lifebalance. Ik denk dat ik in de beginfase, waarin je een praktijk gaat uitbouwen, ervoor moet waken dat deze balans goed blijft.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval willen nemen?
Dat is een makkelijke: mijn vrouw Letty en zoontje Maes!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven