Johanny Nicastia: ‘Professor Sagel weet het arbeidsrecht echt tot leven te brengen’

Delen:

Johanny Nicastia is nog maar net afgestudeerd en mag nu al een Haags Verhaal, een ‘reizend verhalencircus’ op zijn naam zetten, wat hij samen deed met Willem van Schendel, vice-president van de Hoge Raad. Speciaal voor Mr. Studenten blikt hij terug op zijn studententijd aan de Universiteit Leiden.

Johanny Nicastia (27 jaar) studeerde in 2018 af in het arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Nu, één jaar later, werkt hij als advocaat bij HBN Law & Tax in Amsterdam. Hij is bestuurslid van de Haagse Wetswinkel, waar hij tijdens zijn studie drie jaar als vrijwilliger heeft gewerkt.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan je rechtenstudie?
De beste herinnering aan mijn rechtenstudie is het moment dat ik te horen kreeg dat mijn masterscriptie met een voldoende was beoordeeld. Daarmee is ook de slechtste herinnering aan mijn rechtenstudie gegeven, namelijk het schrijven van de scriptie.

Wat was je meest en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Het meest favoriete vak is dan toch wel het vak rechtsfilosofie. De manier waarop de docent ons meenam in de filosofische leer van Plato is mij tot op de dag van vandaag bijgebleven.
Minst favoriete vak was het vak rechtsvinding, omdat dat vak toentertijd een groot struikelblok was voor mij.

Welke docent of welke jurist was tijdens je studie een inspiratiebron?
Professor Sagel. Een toffe man die erg begaan is met de studenten en daarbij het arbeidsrecht echt tot leven weet te brengen tijdens zijn colleges.

Wat zou je achteraf aan je curriculum hebben veranderd?
Ik zou het vak Legal English als keuzevak hebben gevolgd. Het beheersen van de Engelse taal en daarmee in het bijzonder juridisch Engels is erg nuttig in de praktijk.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Mijn advies zou zijn om het maximale uit je studententijd te halen en vooral vroeg te beginnen met het in de praktijk toepassen van hetgeen je op de universiteit leert. Hiermee doel ik op het lopen van stages en het werken bij een rechtswinkel. Verder moet je vooral genieten van je studententijd!

Johanny Nicastia is dezer dagen Mr. van de week op www.mr-online.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven