Joost Kloosterman (NautaDutilh) over smallcapdeal IK

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Joost Kloosterman

Dealmaker van de week is Joost Kloosterman (NautaDutilh), adviseur van het Waalwijkse 2Connect, fabrikant van speciale kabels en connectors Het Small Cap II Fund van de private equity investeerder IK Investment Partners heeft haar eerste transactie in de Benelux gedaan met de overname van een meerderheidsbelang in dit bedrijf. 

Joost Kloosterman, dealmaker voor NautaDutilh: “”Via ING Corporate Finance kregen wij de kans om te pitchen voor de juridische begeleiding van deze transactie. De oprichter van de 2Connect Group zocht een financiële investeerder om de internationale groeiplannen van zijn onderneming te realiseren. Na de voorbereiding van het proces deze zomer volgde dit najaar een kort maar intensief veilingtraject. Er was veel interesse van investeerders, ook in de tweede ronde, en dat betekende dat wij in een kort tijdsbestek met meerdere geïnteresseerde investeerders en hun adviseurs veel werk hebben verzet om hen in staat te stellen een goed voorstel te doen. In nauwe samenwerking met ING hebben wij de oprichter vervolgens geholpen bij de selectie van de nieuwe partner en de afronding van de transactie. Door de professionele en pragmatische benadering van IK Investment Partners en haar adviseurs verliep voltooiing van de transactie soepel. Het mooiste moment van de transactie was de closing. Na het zetten van de laatste handtekeningen begonnen de oprichter en het IK team meteen enthousiast hun nieuwe initiatieven en plannen te bespreken, hoogste tijd om het nieuwe partnership waaraan iedereen de afgelopen maanden zo hard had gewerkt in de praktijk te brengen. Voor 2019 verwachten wij dat het aantal private equity transacties zal blijven toenemen. Wij verwachten ook meer ‘take privates’ door private equity investeerders.”

Adviseurs IK Investment Partners: Houthoff (Bram Caudri, Tessa Rozendal, Joram van den Berg, Jasmijn Harms, Romee Kool), Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

Adviseurs Smap Invest BV (founder 2Connect): NautaDutilh (Joost den Engelsman, Joost Kloosterman, Mirjam Vos, Dido Wolvius, Joyce Treybus, Arnout Koeman, Edward Rijnhout, Sjuul Jentjens)

Adviseurs ING Bank (financiering): Hogan Lovells (Wouter Jongen, Dylan Goedegebuurde, Stijn Reinders)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top