Karin Luttikhuis hoogleraar Comparative Insolvency and Restructuring

Delen:

Karin LuttikhuisKarin Luttikhuis is door het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht benoemd tot hoogleraar Comparative Insolvency and Restructuring per 1 september 2009. De benoeming geldt voor 1 dag in de week. Luttikhuis is tevens registeraccountant en advocaat op het gebied van insolventie- en ondernemingsrecht en als partner verbonden aan Bakker & Kievitsbosch Advocaten in Groningen.

Binnen de UM is Luttikhuis als senior fellow verbonden aan het nieuw op te richten onderzoeksinstituut van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies). Haar rechtseconomische onderzoek naar de werking van insolventieprocedures toont aan dat de doelen van de huidige Nederlandse Faillissementswet niet worden behaald en dat de informele reorganisatie vlak voor een faillissement van groot belang is voor behoud van werk en onderneming. Binnen het onderzoeksprogramma van het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies gaat zij zich verder toeleggen op dit onderzoek en krijgt het een meer internationaal accent.

In haar onderwijsactiviteiten zal zij zich voornamelijk bezighouden met het verder uitbouwen van het Engelstalige curriculum aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waarbij het Europese en internationale insolventierecht centraal staan.

Karin Luttikhuis studeerde bedrijfskunde en rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Vervolgens werkte zij in de advocatuur. Vanaf 1995 volgde zij daarnaast de postdoctorale opleiding accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vanaf 2002 voerde ze naast de advocatuur haar promotieonderzoek uit bij de Faculteit Rechtswetenschappen van de Universiteit van Tilburg (UvT), departement Privaatrecht. Karin was 7 jaar werkzaam als onderzoeker aan de UvT en zal verbonden blijven aan TILEC (Tilburg Institute Law & Economics). Zij is medeoprichter en bestuurslid van De Vereniging Jaarrekeningenrecht. Tevens is zij fellow bij INSOLAD (vereniging van insolventieadvocaten) en verbonden aan INSOL Europe en INSOL International (de Europese respectievelijk internationale vereniging voor insolventiespecialisten).

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven