Kennedy Van der Laan versterkt sectie arbeidsrecht

Delen:

Kennedy Van der Laan heeft haar sectie arbeidsrecht versterkt met de komst van drie nieuwe collega’s. Johan Pel (46), specialist op het gebied van collectief en individueel arbeidsrecht en mediation, is toegetreden als partner. Daarnaast maken ook Diane Donath (35) en Alexandra van Zanten-Baris (30) de overstap naar het advocatenkantoor als advocaat respectievelijk juridisch medewerker.

“Kennedy Van der Laan heeft altijd een omvangrijke en kwalitatief hoogwaardige praktijk op het gebied van arbeids- en medezeggenschapsrecht gehad. Met deze nieuwe collega’s zullen wij nog beter in staat zijn cliënten te ondersteunen bij arbeidsrechtelijke kwesties”, zegt Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan. Pel is vanaf 1 mei 2009 verbonden aan het kantoor, Donath en Van Zanten-Baris maken de overstap medio mei.

Pel heeft een lange staat van dienst als arbeidsrechtspecialist. Hij werkte vanaf 1988 bij Boekel De Nerée, waar hij in 1997 benoemd werd tot partner, en gedurende lange tijd voorzitter was van de sectie arbeidsrecht. Voorts was hij enige tijd lid van het Dagelijks Bestuur van Boekel De Nerée.

Pel treedt op voor zowel werkgevers als werknemers. Daarnaast is Pel een vooraanstaand mediator, zowel in arbeidsrechtelijke als in andere geschillen. In de gezaghebbende Chambers Europe gids wordt Pel omschreven als een “individual dismissal cases expert” en een “astute mediator”. Pel is tevens rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Haarlem, redacteur van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP), en auteur van diverse publicaties op het gebied van arbeidsrecht en mediation, waaronder het boek Arbeidsrecht en mediation. Hij is eveneens docent en trainer bij diverse opleidingsinstituten.

Pel is verheugd over zijn overstap: “De overstap naar Kennedy Van der Laan stelt me in staat om mijn cliënten op een kwalitatief hoogwaardige manier te bedienen en me te concentreren op wat ik het leukste vind: de inhoudelijke aspecten van het advocaten- en mediatorsvak”, aldus Pel.

Ook Diane Donath maakt de overstap naar Kennedy Van der Laan. Voordat zij in 2007 in dienst trad van Boekel De Nerée om werkzaam te zijn in de praktijk van Pel, werkte ze acht jaar als bedrijfsjuriste bij Heineken. Alexandra van Zanten-Baris promoveerde twee maanden geleden aan de Universiteit van Amsterdam op het actuele onderwerp ‘De grondslagen van de ontslagvergoeding’. Zij is tevens eindredacteur van het tijdschrift ArbeidsRecht.

Met de komst van de drie nieuwe collega’s telt de sectie arbeidsrecht van Kennedy Van der Laan 19 advocaten, waaronder partners Chris Nekeman en Johan Pel en associate partners Inge de Laat en Eva Knipschild. De sectie werkt voor grote en kleine (buitenlandse) ondernemingen, ondernemingsraden, leden van raden van bestuur en werknemers.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven