KPN verkoopt onderdeel Infrastructure Services & Projects aan SPIE Nederland

Delen:

KPN verkoopt het onderdeel Infrastructure Services & Projects (IS&P) aan SPIE Nederland, Europees leider in onder meer elektrotechnische en mechanische engineering. Infrastructure Services & Projects genereerde in 2012 een omzet van meer dan 100 miljoen euro met meer dan 600 FTEs.

Adviseurs SPIE Nederland:
Wintertaling (Marein Smits, Mirjam Lommel), Spie inhouse (Maarten Smals, Rik van Meirhaeghe), Mazars (Jos Raben, Bas den Ouden, Jasper Rodewijk), PwC (Marc Bout)

Adviseurs Koninklijke KPN NV:
Ploum Lodder Princen (Duco Lodder, Miranda Top-Sarneel, Rik Wever), Deloitte (Daan Witteveen, Bart Paalman, Remco Goes)

Marein SmitsMarein Smits, dealmaker voor Wintertaling en Maarten Smals, legal counsel SPIE Nederland: “Het verkochte bedrijfsonderdeel werd vlak voor de overdracht naar SPIE juridisch afgesplitst in een nieuwe entiteit. Dat betekent dat de kostenstructuur van de nieuwe entiteit niet in de due diligence kon worden betrokken, terwijl partijen het toch eens moesten worden over hoe die eruit komt te zien. Dat vroeg om creativiteit van de financiële en juridische teams – die overigens gaande het proces erg goed op elkaar ingespeeld raakten. De onderhandelingen werden in het Engels gevoerd omdat bij SPIE de Franse moeder meekijkt – terwijl de documentatie op verzoek van KPN overwegend in het Nederlands werd opgesteld. Bijzonder was de geleidelijke omslag van koper in een open proces, waardoor je als partijen veel tegengestelde belangen hebt, naar partner in de beoogde lange termijn samenwerking tussen SPIE en KPN. De onderhandelingen namen een veelal constructieve wending, vooral nadat het partnership duidelijk ter tafel was gekomen.Strategen maken in de huidige markt meer gebruik van de gelegenheden die zich voordoen, onder meer door in te spelen op ontwikkelingen en mogelijkheden. Die risk appetite is vandaag de dag nodig om tot een transactie te komen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven