Leonore Bruining (Wijn & Stael) over veel media-aandacht

Overstapper van de week is Leonore Bruining. Bruining is sinds 1 februari 2025 als partner verbonden aan Wijn & Stael Advocaten in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in corporate en commercial litigation en arbitrage. Bruining werkte hiervoor bij Hogan Lovells.

Delen:

Leonore Bruining

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Wijn & Stael is een kantoor met een geweldige reputatie in de Nederlandse markt, met name ook op het gebied van litigation. Een kantoor met ambities, een groot aantal expertises en een multidisciplinaire aanpak om complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen om tot innovatieve en duurzame oplossingen te komen. De advocaten zijn down to earth en heel fijn om mee samen te werken. Dat alles trok mij in Wijn & Stael. Het kantoor heeft de ambitie om verder te groeien op het gebied van internationale cliënten, om meer cross border werk te doen. Die ambitie past bij mij en daar zag ik ook een rol voor mezelf.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik wilde graag vooral pleidooien/mondelinge behandelingen doen, proberen het verschil te maken met juist dat ene aansprekende argument.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld? Mondelinge behandelingen zijn geen doel op zich meer, maar ik hou hier nog steeds erg van.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Er zijn vele redenen waarom een zaak je bij blijft: lastige zaak gewonnen, gelachen met cliënten, bizarre wendingen of op een strategisch moment een schikking weten te sluiten. Maar om er een uit te pikken: we traden op voor Barclays in de procedure bij de Ondernemingskamer in het kader van het overnamegeschil met betrekking tot ABN Amro. De zitting was op een zaterdagochtend; dit heb ik verder nooit meegemaakt. Het was een zaak met veel impact en het werd breed uitgemeten in de media. Dat volgde je dan ook zo veel mogelijk. Het droeg bij aan het gevoel met iets bezig te zijn van betekenis, hoewel je uiteraard ook zonder media-aandacht betekenisvol bezig kunt zijn.

Wat is uw guilty pleasure?
Ik hou erg van echt goede friet met mayonaise, maar ik heb ook zoete guilty pleasures: geconfijte sinaasappel (of mango) met chocola. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven