Lessen uit de Italiaanse strafrechtpraktijk

Delen:

Sprekers Paolo Guido, Peter Tak, Jacquelien Scherpen, Onno de Jong, Alfredo Nunzi, Laura Peters, Dilan Yeşilgöz, Joris Beliën, Geertje van Roermund, Civita Di Russo, Greetje Bos, Raffaëllo Magi en Pieter Tops (foto: Hans Tak)

Welke lessen kan Nederland trekken uit de Italiaanse aanpak van maffiacriminaliteit? Daarover werd op 14 maart in Nieuwspoort in Den Haag gecongresseerd. Demissionair minister van justitie Dilan Yeşilgöz hield een toespraak, en sprekers uit zowel Nederland als Italië bespraken de aanpak van de bestrijding van georganiseerde criminaliteit. Het door de Rijksuniversiteit Groningen georganiseerde congres werd bezocht door rechters, aanklagers, advocaten en wetenschappers, maar ook was er veel belangstelling vanuit de opsporingshoek (politie, FIOD). Na afloop werd geborreld. Lang niet alle juristen wilden op de foto – nogal wat van de aanwezigen zijn betrokken bij zware zaken – maar gelukkig wist fotograaf Chris van Houts toch een aantal van hen vast te leggen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven