Liesbeth Siers: slechte herinneringen aan balanslezen

Delen:

Liesbeth Siers (1982) studeerde tussen 2000 en 2005 Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en studeerde af in het burgerlijk recht. Na haar afstuderen werkte ze bij de IND en de rechtbanken Haarlem en ’s-Hertogenbosch. Sinds 2016 is ze advocaat bij Van Schie Advocaten in Nijmegen. Vorige week ontving ze minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) voor een werkbezoek aan haar kantoor.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Beste: de sfeer, de mensen, geprikkeld worden door interessante colleges, de leuke feesten, borrels et cetera. Studeren is hard werken, maar geweldig!
Slechtste: het tentamen balanslezen. Iets met cijfers en juristen… Dat is overigens bij de advocatenopleiding en het vak jaarrekeninglezen alsnog helemaal goed gekomen

Wat was uw favoriete en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Favoriete vak was staatsrecht. Een wellicht wat stoffig vak maar door alle politieke ontwikkelingen op dat moment net een smeuïge soap.
Minst favoriete vak was bestuursrecht. Bizar eigenlijk vanwege het feit dat ik nu als sinds jaar en dag binnen het vreemdelingenrecht werkzaam ben. Wellicht had ik het licht nog niet gezien of hebben de docenten mij niet weten te overtuigen. Laten we het maar in het midden houden.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Prof. mr. Ybo Buruma. Een van mijn eerste hoorcolleges strafrecht werd door hem gegeven. Mr. Buruma praat met zoveel plezier over zijn werk dat ik direct enthousiast was over mijn keuze voor de studie rechten. Ook dacht ik direct: ‘Ik hoop dat ik baan krijg waar ik iedere dag met plezier naartoe ga.’

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Ik zou niet als afstudeerrichting burgerlijk recht hebben gekozen maar migratierecht. Dat is waar mijn hart ligt, al wist ik dat tijdens mijn studie nog niet.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Studeren is zoveel leuker als je er ook tijd insteekt. Geniet ervan! Het gaat zo snel en werken kan/moet je nog je hele leven.

Liesbeth Siers is dezer dagen Mr. van de week op www.mr-online.nl.

Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven