Liza Dehzad over het zijn van rolmodel

Mr. van de week is Liza Dehzad. Zij is letselschadeadvocaat en eigenaar van Judica Letselschade Advocatuur in Almere. Ze werd in 2019 door Stichting Legal Women uitgeroepen tot ‘Upcoming Talent’, eindigde in 2020 in de top 10 van de VIVA 400 succesvolle vrouwen en dit jaar is ze een van de acht genomineerden voor de titel ‘Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar’. Recent werd ze geïnterviewd en gefotografeerd voor het boek ‘Habiba you got this’, dat later dit jaar verschijnt.

Delen:

Vertel eens, wat is ‘Habiba you got this’ voor een boek?
Het boek is een aanvulling op de boeken die al zijn geschreven over ondernemende succesvolle vrouwen. Het doel is dat het beeld over de bosslady of powerwoman wat ruimer gezien gaat worden, zodat iedere vrouw een rolmodel heeft waarmee ze zich kan identificeren.

Hoe voelt het om als rolmodel voor andere vrouwen in een boek te staan?
Ik voel me zeer vereerd dat ik ben gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit boek. Ik hoop andere vrouwen te inspireren door hen te laten zien wat allemaal mogelijk is als je niet opgeeft en in jezelf blijft geloven. Mijn verhaal is een voorbeeld van waar volharding uiteindelijk toe kan leiden. Mijn succes zit in het feit dat ik heb durven te kiezen voor mezelf door mijn eigen pad te bewandelen.

U bent recent beëdigd als advocaat. Uw bericht daarover op LinkedIn, waarin u ingaat op het waarmaken van dromen, maakte veel los. Wat betekent dit voor u?
Het is ongelofelijk om te zien dat zoveel mensen onder de indruk zijn van mijn verhaal en ambitie. Mijn verhaal is meer dan 90.000 keer bekeken op LinkedIn en ik heb heel veel hartverwarmende reactie ontvangen. Velen vinden mij een inspiratie en een voorbeeld voor anderen. Dit geeft mij ontzettend veel kracht en motivatie om door te gaan.

Op jonge leeftijd een eigen bedrijf, Upcoming Talent, diverse nominaties. Uw gedrevenheid komt door uw Afghaanse achtergrond, vertelde u in een interview in de media. Wat bedoelde u precies?
Ik ben geboren in een land waar het (zelfs anno 2021) niet mogelijk is voor meisjes om naar school te gaan. Als 8-jarig meisje was mijn enige droom om naar school te gaan en te leren lezen en schrijven. Mijn ervaringen als vluchteling en mijn achtergrond hebben mij altijd de kracht en de motivatie gegeven om niet snel op te geven en het ‘onmogelijke’ te bereiken. Ik wil graag blijven strijden voor vrouwen in Afghanistan om bewustwording te blijven creëren. Er is veel te doen over vrouwenrechten in Afghanistan nu de Taliban de baas zijn.

Wat is het hoogtepunt in uw juridische carrière?
In mijn carrière heb ik veel hoogtepunten gehad, maar als ik een hoogtepunt mag noemen dan is dat mijn beëdiging tot advocaat, omdat ik hier jarenlang naar toe heb geleefd en er heel hard voor heb moeten werken. Ik heb van mijn droom werkelijkheid gemaakt en dat helemaal op eigen kracht en daar ben ik ontzettend trots op.

Wie is uw bron van inspiratie?
Een ieder die ondanks tegenslagen niet opgeeft en blijft vechten en geloven in zijn of haar dromen, maar ook blijft genieten van de kleine mooie dingen die het leven op dat moment te bieden heeft.

Als u het voor het zeggen had, dan ..
Zou ik de samenleving zo inrichten dat het voor vrouwen en mannen makkelijker is werk en kinderen te combineren. De combinatie van werk en ouderschap zou veel meer bespreekbaar gemaakt moeten worden. Veel vrouwen in mijn branche lopen op het moment dat ze kinderen krijgen tegen hetzelfde probleem aan. Een gezin en carrière combineren is een grote uitdaging. Het dilemma van een hoogopgeleide vrouw: een carrière of kinderen? Ik wilde de beste in mijn vak zijn, maar zeker ook de beste moeder voor mijn kinderen. De beste oplossing voor mij was dat ik een eigen kantoor ging beginnen, waarin ik mijn eigen uren bepaal en ook mijn visie kan uitdragen. Het mooie van de advocatuur in combinatie met het ondernemerschap is dat het je echt zoveel voldoening en vrijheid kan geven.

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
De uitbreiding van mijn kantoor door het vinden van de juiste mensen en het vormen van een mooi team om slachtoffers met letsel na een ongeval de beste rechtsbijstand in de branche te kunnen blijven bieden.

Benieuwd naar de studententijd van Liza Dehzad? Kijk hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven