Dealmaker van de week

Matthijs Driedonks (HVG Law) over de cross-border deal Within Reach

Mathijs Driedonks

Dealmaker van de week is Matthijs Driedonks (HVG Law), adviseur van de Within Reach Group (WRG). Het moederbedrijf van Voiceworks, gespecialiseerd in cloudgebaseerde communicatiesystemen, is een samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Waterland, de Duitse unified communications specialist Swyx Solutions én het Franse softwarebedrijf Centile. De holding gaat verder als Within Reach.

Matthijs Driedonks, dealmaker voor HVG Law: “In de periode tot het tekenen van deze transactie speelde er veel tegelijkertijd: een competitief verkoopproces van Within Reach Group, de investering geleid door Waterland Duitsland, de fusie van WRG met het Duitse Swyx Solutions (een portfoliobedrijf van Waterland) en de acquisitie van het Franse ontwikkelbedrijf Centile Telecom Applications. Dat leidde tot een interessante en uitdagende transactiedynamiek. Er zitten zowel Nederlandse, Duitse als Franse aspecten aan deze transactie. Met het samengaan van WRG, Swyx en Centile zal een Europees marktleider ontstaan op het gebied van zogenaamde Unified Communications as a Service. Onze expertise in deze transactie komt prachtig tot uiting in de multi-disciplinaire aanpak en samenwerking binnen EY/HVG Law. WRG is al langere tijd een vertrouwde klant van HVG Law en EY. Wij hebben WRG de afgelopen jaren geadviseerd bij een aantal belangrijke acquisities, waaronder Xenosite, Intercity en i4IP. Het deal team van WRG is professioneel, pragmatisch en erg prettig om mee samen te werken. De goede samenwerking resulteerde in zeer tevreden gezichten aan beide kanten van de tafel met een glas champagne na een periode van hard werken, met als sluitstuk de ondertekening van de overeenkomst. En direct daarna de tomeloze energie van Stijn Nijhuis (CEO en medeoprichter WRG): “Samen met Swyx en Waterland als partner zullen we kansen aangrijpen om onze Europese groeistrategie te versnellen.” Dit is dus pas het begin van iets nog groters! Meer in het algemeen, verwacht ik overigens dat de koopgolf onder investeerders nog wel even zal voortduren. Door het aanhouden van de historisch lage rente en de dure beursaandelen blijft investeren in PE aantrekkelijk. Maar die koopdrift geldt niet voor PE investeerders alleen. Ook strategen, family offices en venture capital liggen op de loer. De PE huizen zijn allemaal op hun hoede voor het mogelijke prijsopdrijvende effect hiervan.”

Adviseurs Waterland Private Equity: De Brauw Blackstone Westbroek (Constantijn Voogt, Valentine Snijder, Gianni Molewijk), Hengeler Mueller

Adviseurs WRG: HVG Law (Matthijs Driedonks, Lesley Milosevic, Boyd Postema, Alan Boekholt, Pieter Odekerken), EY M&A (Jeroen Valk, Lauren van Dijk, Pauline Vereijken), EY TAS (Jan Willem Wolffenbuttel), EY Tax (Anne-Mieke Holland)

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand