Nina Rolsma en Anne Lubbers: netwerk Baker McKenzie biedt grenzeloze mogelijkheden

“Het eerste echt internationale advocatenkantoor met veel grote kantoren over de hele wereld is Baker McKenzie”, vertellen manager recruitment Nina Rolsma en junior HR adviseur Anne Lubbers. “Voor medewerkers is dit een belangrijke plus, omdat er veel mogelijkheden zijn om tijdelijk in het buitenland te werken of een secondment bij een buitenlandse vestiging van een cliënt te doen.”

Delen:

Anne Lubbers en Nina Rolsma

Het kantoor in Amsterdam is relatief klein en overzichtelijk en heeft een informele sfeer, aldus de dames, en die combinatie is volgens hen een belangrijke reden voor mensen om voor Baker te kiezen. 

Nina Rolsma: “Door de internationale oorsprong en het karakter van Baker zit I&D (Inclusie & Diversiteit) echt in het DNA. Dit merk je in Amsterdam, maar ook in de teams, waarin vele nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Ook studenten herkennen dit bij Baker, wat je bijvoorbeeld terugziet in de resultaten van de Legal Top Talent Survey 2022, waarbij Baker dit jaar op 1 staat bij de populairste internationale kantoren. Baker is bijvoorbeeld ook een van de grondleggers van Stichting FORWARD: voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBTQ+’s binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep.”

Anne Lubbers: “Hoewel Baker wordt gezien als een traditioneel kantoor, heerst er een informele sfeer. Je hebt veel vrijheid, je werkt in wat kleinere teams waardoor er veel engagement en verbinding is en je snel zelf met de cliënt aan tafel zit. Daarnaast neemt Baker mensen aan voor de long-term. Er is geen concurrentie tijdens je stage. Je ontwikkeling staat echt voorop. Dit wordt ook gestimuleerd door verschillende interne programma’s, zoals RISE, een speciaal programma voor senior vrouwen. 

Nina Rolsma sluit af: “Baker McKenzie biedt een full service praktijk, waardoor we alles in-house kunnen regelen en oplossen. Hierbij schakel je met veel verschillende collega’s, wat natuurlijk enorm dynamisch en leerzaam is. Mensen blijven echt bij Baker door het internationale karakter, de brede mogelijkheden en de vrijheid.”

Nina Rolsma is manager recruitment a.i. en Anne Lubbers is junior HR adviseur bij Baker McKenzie Amsterdam.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven