NOvA: ‘Dekker niet gevoelig voor argumenten’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Beeld: Pixabay

Minister Dekker (Justitie en Veiligheid) is volgens de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) niet gevoelig voor inhoudelijke argumenten als het gaat om gefinancierde rechtsbijstand. Bij de NOvA is daardoor het vertrouwen om snel tot een oplossing te komen voor de onderbetaling van sociaal advocaten tot een minimum gedaald. Algemeen deken Johan Rijlaarsdam: “Verder overleg is zinloos. We blijven weg uit het topberaad.”

In de begroting van J en V voor 2020 is geen extra geld uitgetrokken voor de sociale advocatuur. Maar volgens de Advocatenorde is 127 miljoen nodig om tot redelijke vergoedingen te komen. Rijlaarsdam: “Zelfs een oproep tot een overbruggingsmaatregel van 25 tot 30 miljoen euro gedurende een aantal jaren voor de groep sociaal advocaten die nu op omvallen staat wordt genegeerd. Dekker gaat gewoon door met zijn vage plannen.”

Uit een enquête door de SP blijkt dat 70 procent van de sociaal advocaten overweegt te stoppen.

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top