Nieuwe leiding voor OM Breda

Delen:

Foto: Depositphotos

Hoofdofficier Bob Steensma van het parket Noord-Holland is vanaf 15 november tijdelijk waarnemend hoofdofficier van het parket Zeeland-West-Brabant. Volgens het Openbaar Ministerie zal de wisseling in de top van het Bredase parket niet van invloed zijn op de bestrijding van de georganiseerde misdaad in Brabant.

De bestrijding van de georganiseerde misdaad zal onverminderd voortgaan, schrijft het OM in een verklaring. “De aanpak daarvan verandert niet nu het parket Zeeland-West-Brabant een nieuw bestuur krijgt.”

Steensma neemt de taken over van Charles van der Voort die op 16 oktober zijn vertrek heeft aangekondigd. Ook de plaatsvervangend hoofdofficier en de directeur bedrijfsvoering van het parket Zeeland-West-Brabant treden voor het einde van het jaar terug.

Aanleiding voor het terugtreden van de top van het parket in Zeeland en West-Brabant zijn de resultaten van een onderzoek dat het College van procureurs-generaal had laten instellen naar de slechte werksfeer binnen het parket.

Werkklimaat

Steensma krijgt vanaf 15 januari ondersteuning van Jeroen Steenbrink als tijdelijk waarnemend plaatsvervangend hoofdofficier. Daarnaast heeft het College van procureurs-generaal per direct een kwartiermaker aangesteld die zal verkennen wat nodig is om te komen tot een verbeterd werkklimaat.

Steensma zal een dag per week verbonden blijven aan het parket Noord-Holland. De overige taken worden daar waargenomen door Sue Preenen, plaatsvervangend hoofdofficier van parket Noord-Holland.

De werving voor een nieuw bestuur van parket Zeeland-West-Brabant zal volgens het Openbaar Ministerie enige tijd in beslag nemen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven