OSK Advocaten en Headline starten allround crisisteam

Het Amsterdamse advocatenkantoor OSK en reputatiemanagementspecialist Headline slaan de handen ineen met de introductie vandaag van een integraal crisisteam onder de naam CrisisForce. Dit om bedrijven en personen in opspraak meteen vanaf het begin goed en deskundig te begeleiden op basis van jarenlange ervaring met tientallen crises. "Bestuurders zijn vaak geneigd om uit paniek de verkeerde beslissingen te nemen als hun bedrijf in opspraak komt", stellen oprichters van CrisisForce mr. Geertjan van Oosten en Martin van Putten.

Delen:

beeld: Depositphotos

“Dat kan een inval van de FIOD zijn of een datalek waardoor persoonlijke gegevens van klanten op straat belanden. Juristen adviseren vaak om niets te zeggen uit angst voor mogelijke claims en rechtszaken. Dat leidt onherroepelijk tot reputatieschade want de waarheid komt vroeg of laat toch naar boven. Het is juist van groot belang om vanaf het begin proactief en eerlijk te communiceren. Dan is de media eerder vriend dan vijand. Door de waarheid op de juiste toon te brengen, kweek je juist begrip bij het publiek. We maken immers allemaal fouten”, vertellen Geertjan van Oosten en Martin van Putten.

Internationale geldstromen

CrisisForce biedt een integrale aanpak om beter uit een crisis te komen. Het team bestaat uit op elkaar ingespeelde specialisten. Van Oosten en Van Putten: “We hebben een oud-financieel rechercheur van de politie die in geval van fraude geldstromen kan opsporen en goede banden heeft met internationale intelligence agencies. We hebben cybersecurityspecialisten die kunnen achterhalen wie er ingebroken heeft in een bedrijfssysteem. We nemen de woordvoering over en leggen tegelijkertijd de juridische basis om met zo min mogelijk kleerscheuren de crisis uit te komen. Sterker nog, vaak slagen we erin om de reputatie van een bedrijf te versterken door een gedegen aanpak op basis van onze ervaringen. Als negatieve berichten over de crisis een bedrijf of persoon ten onrechte blijven achtervolgen op zoekmachines zoals Google dan hebben wij specialisten om dit op een adequate wijze te adresseren, zodat een gebalanceerde en genuanceerde berichtgeving tot stand komt.”

One-stop-shop

Van Oosten en Van Putten werken al vele jaren samen en hebben de afgelopen maanden hun werkwijze geformaliseerd door de oprichting van CrisisForce. “We zijn een one-stop-shop. De enige in Nederland die het hele pakket onder één dak aanbiedt. Daarnaast kunnen we ons goed inleven in de gevoelens van opdrachtgevers. We zijn zelf ook wel eens op een vervelende wijze in de media beland en onheus bejegend. We kennen de gevoelens van onmacht en oneerlijkheid en beschikken over een uitstekend netwerk in medialand. Daarom kunnen we opdrachtgevers ook overtuigen om deze gevoelens opzij te zetten en de strategie te volgen die op lange termijn tot succes leidt.”

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven