Overname in houtconstructieland

Vadeko Préfab, specialist in duurzame prefab houtskeletbouwconstructies (HSB), neemt branchegenoot Notebomer Houtconstructie over. Door de overname kan Vadeko de productie flink opschroeven en houten dakelementen tot complete houten casco’s voor huizen leveren.

Delen:

Adviseurs Vadeko Préfab: deBreij (Wytse Huidekoper, Russel Voorjans), Amstone Tax Lawyers (Wendela van de Rijt, Kay Schoelink), Stolwijk van Wijk (Hugo Versloot, Timo Nijmeijer, Max Welling), NIBC Investment Partners (Franck Marra, Luuk Boere)

Adviseurs Notebomer Houtconstructie: Trip Advocaten (Erik Eshuis), Rembrandt Fusies & Overnames (John Hoekman, Jan Willem van der Graaf)

Russel Voorjans, dealmaker voor deBreij: “De afgelopen periode hebben we wel een toename van deals gezien die linksom of rechtsom een verbondenheid hebben met de woningmarkt of de verduurzaming daarvan. Een leuk element aan deze deal was dat het de eerste acquisitie is die Vadeko afrondt nadat NIBC vorig jaar als aandeelhouder aan boord is gekomen om de groeistrategie van Vadeko te ondersteunen. Bij de instap van NIBC was sfeer ook constructief maar waren de belangen nog wel eens strijdig, maar nu konden zij écht gezamenlijk als team aan de deal werken.
Wij traden in deze transactie op als advocaat van Vadeko Holding, waarbij wij haar achterliggende aandeelhouders goed kennen uit eerdere transacties waaronder de instap van NIBC. Dit maakt de samenwerking erg vlot,  prettig en gebaseerd op vertrouwen. Ons doel als advocaat is primair in de advisering een vertaalslag te maken van juridische vraagstukken en risico’s naar pragmatische oplossingen. Hoe meer vertrouwen je geniet van je cliënten, hoe beter je er in kunt slagen om daadwerkelijk mee te denken en bij te dragen aan de oplossing.
Het meest bijzondere moment voor partijen blijft toch altijd de closing, als de akte van levering wordt gepasseerd en de transactie daadwerkelijk wordt afgerond. Dit is immers het moment waar partijen al maanden hard voor gewerkt hebben en iedereen is blij met het resultaat. Voor mij persoonlijk was een leuk element dat ik van cliënt en kantoor in toenemende mate de vrijheid krijg om een zelfstandige rol op de voorgrond te pakken binnen transacties. Met name naar de closing toe was ik eigenlijk geheel zelfstandig bezig om het traject naar de eindstreep te krijgen. Dat maakte de closing van deze mooie deal nog leuker.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven