Overstap van de week: Ady van Nieuwenhuizen

Delen:

Ady van NieuwenhuizenAdy van Nieuwenhuizen (34) heeft zich per 1 juli als advocaat aangesloten bij advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Van Nieuwenhuizen is afkomstig van Ploum Lodder Princen en voegt haar specialisatie digital media, marketing, e-commerce, privacy en new technologies toe aan de sectie Intellectueel Eigendom van het Rotterdamse kantoor.

Waarom deze overstap?

Na zeven jaar te hebben gewerkt bij Ploum Lodder Princen (en daarvoor nog 2 jaar bij Simmons&Simmons) werd het tijd voor een overstap. Ik ben van mening dat je jezelf moet blijven ontwikkelen en daar past een wisseling van werkomgeving bij. Dit houdt je scherp. De sectie Intellectueel Eigendom van Kneppelhout is de grootste van Rotterdam en met mijn specialisme ben ik van toegevoegde waarde en een aanvulling voor het team. Als echte Rotterdamse past een Rotterdams kantoor erg goed bij mij. Daarnaast trokken de manier van werken en de nieuwe koers die Kneppelhout is gaan varen mij erg aan. De wijze waarop Kneppelhout de advocatuur benadert vind ik erg verfrissend. Ik werk er nu alweer meer dan één maand en kan oprecht zeggen dat het me erg goed bevalt.

Wat gaat Ploum Lodder Princen van uw vertrek missen en wat zal Kneppelhout & Korthals van uw komst merken?

Mijn vermogen om nieuwe technologieën en wetgeving te vertalen naar praktische adviezen voor de klant. Daarnaast heb ik een groot (internationaal) netwerk. Tot slot zullen ze bij PLP iemand anders moeten vinden die de verjaardagscadeaus voor de sectie regelt.

Wat is uw specialisme en waarom is dat zo interessant?

Naast het klassieke IE-recht heb ik mij de afgelopen jaren steeds meer in de wereld van digitale media, marketing en privacy gespecialiseerd. Het internet en de nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. De wetgeving loopt hier achteraan. Adviseren is dus een uitdaging, waarbij je altijd out-of-the-box moet denken. Daarnaast gaat privacy een steeds grotere rol spelen. Data wordt niet voor niets de olie van de 21e eeuw genoemd.

Is er één (soort) zaak die u ooit nog eens hoopt te kunnen doen?

Naast alle mooie zaken waar ik nu mee bezig ben is pleiten voor het Europees Hof van Justitie is wel het summum.

Speelt u al Pokémon Go?

Uiteraard heb ik het spel al gedownload en even kort gespeeld. Vanuit mijn vakgebied kan ik natuurlijk niet achterblijven om niet de nieuwste apps uit te proberen. Om succesvol te kunnen zijn in dit rechtsgebied ben ik van mening dat je ook affiniteit met nieuwe ontwikkelingen moet hebben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven