Overstap van de week: Angela Minderhoud

Delen:

Angela MinderhoudOverstap van de week is Angela Minderhoud. Zij is per 1 maart als advocaat toegetreden tot Straatman Koster advocaten in Rotterdam. Eerder was zij werkzaam bij Houthoff Buruma. Minderhoud is gespecialiseerd op het terrein van bouw- en vastgoedrecht gerelateerde geschilbeslechting en het opstellen en beoordelen van contracten.

Vanwaar deze overstap?

Ik zag de afgelopen jaren dat veel bouw- en vastgoedcliënten, evenals oud-kantoorgenoten overstapten van grote kantoren naar nichekantoren. De traditionele vastgoedpraktijk bij mijn vorige werkgever was hierdoor een stuk rustiger geworden. Ook zag ik dat 10e-jaars kantoorgenoten moeilijk een nieuwe baan konden vinden, omdat andere kantoren verwachten dat je een eigen praktijk meeneemt. Dat is voor advocaten van grote kantoren een stuk moeilijker omdat veel cliënten de laatste jaren al vertrokken zijn naar nichekantoren en de beursgenoteerde cliënten nu eenmaal liever bij grote kantoren blijven.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik rustig gaan rondkijken. Ik wilde graag op hoog niveau blijven werken, in een bloeiende praktijk. Bij Straatman Koster vond ik gespecialiseerde advocaten die opgeleid zijn bij de grote kantoren. Cliënten krijgen hier hetzelfde hoogwaardige advies als bij grote kantoren, maar tegen veel lagere tarieven. Voor mij de kans om mijn praktijk verder uit te bouwen en samen te werken met cliënten uit de top van de bouw- en vastgoedmarkt.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja, toch wel. Ik kon het erg goed vinden met mijn oud-collega’s. Bij een nieuwe werkgever is het maar de vraag wie je daar aantreft.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Zeker en dat ging veel sneller dan verwacht. Ik had verwacht dat het enkele maanden wennen zou zijn, maar het klikt goed met mijn nieuwe collega’s en verandering van spijs doet eten. Het leukste dat ik erbij heb gekregen? Dat is het schitterende uitzicht over Rotterdam vanaf de 24e verdieping van de Milleniumtoren!

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ondernemen en het uitbouwen van mijn praktijk. Ondernemerschap is iets wat ik van huis uit heb meegekregen en waar bij Straatman Koster veel ruimte voor is.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik verwacht dat ik nog steeds advocaat ben met een bloeiende praktijk, maar met ruimte om te genieten van de goede dingen uit het leven. Ik vind het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom wil ik naast mijn werk minimaal 1 dag per week vrijwilligerswerk blijven doen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven