Overstap van de week: Anke Stellingwerff Beintema

Delen:

MR11 BWN PRS 18 STELLINGWERFFOverstap van de week is Anke Stellingwerff Beintema. Zij is per 1 oktober overgestapt naar Maasdam Broers Fischer advocaten. Hiervoor was zij meer dan elf jaar werkzaam bij Loyens & Loeff.

Waarom was u toe aan een nieuwe uitdaging?

De markt verandert. Als je het aan cliënten vraagt willen zij bediend worden door één vaste advocaat, met veel ervaring, die juridische dienstverlening van kwalitatief hoog (service)niveau biedt tegen een aantrekkelijk tarief. Nichekantoren als Maasdam Broers Fischer advocaten voorzien bij uitstek in die behoefte. Daar ligt dan ook naar mijn mening de toekomst, en daarmee dus ook automatisch mijn toekomst.

Waar moest deze nieuwe uitdaging aan voldoen?

Het moest dus een nichekantoor zijn met advocaten die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van het aanbestedingsrecht en staatssteunrecht, goed bekend staan in de markt, en met wie het – niet geheel onbelangrijk – klikt. Daarnaast moest het nichekantoor bij voorkeur ook mededingingsadvocaten in huis hebben. De vraagstukken die ik in de praktijk tegenkom vergen met enige regelmaat een interdisciplinaire benadering op deze drie rechtsgebieden, wil je een cliënt de best mogelijke oplossing kunnen bieden.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Absoluut! Yvonne Maasdam en ik zijn jarenlang kamergenoten geweest bij Loyens&Loeff. We pakten de draad zo weer op.  Binnen no time had ik mezelf geïnstalleerd en stroomden de zaken binnen. Het leukste dat ik erbij heb gekregen is: drie fantastische kantoorgenoten met wie ik goed kan sparren. En op gadgetgebied: een iphone (nu al onmisbaar).

U bent gespecialiseerd in het (Europese) aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. Wat maakt deze specialisatie voor u zo bijzonder.

Er zijn een hele hoop aspecten bijzonder aan deze specialisatie. De afwisseling in enerzijds een adviespraktijk en anderzijds een procespraktijk. De afwisseling in type cliënt, van (semi)overheidsorganisaties tot multinationals, sociale werkvoorzieningen en MKB. De afwisseling in sectoren, van ICT tot openbaar vervoer, groenvoorziening en zorg.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Alle vrouwen die hebben laten zien dat (fulltime) baan in de advocatuur prima te combineren is met een gezin. Niet miepen, gewoon doen!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven