Overstap van de week: Anna Zwalve

Delen:

Anna ZwalveOverstap van de week is Anna Zwalve. Zij is per 1 juni als counsel toegetreden tot de banking & finance praktijk van Jones Day in Amsterdam. Haar praktijk zal zich met name richten op nationale en internationale bedrijfs-, overname- en handelsfinancieringen. Zij komt over van NautaDutilh waar ze tien jaar werkzaam was in hetzelfde vakgebied. Gedurende die periode was zij ook een jaar gedetacheerd  bij Rabobank.

Waarom heeft u de overstap gemaakt naar Jones Day?

Ik ben niet echt op zoek gegaan naar andere uitdagingen maar toen Jones Day arriveerde in Amsterdam was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Een kantoor dat jaar in jaar uit wordt verkozen als het kantoor dat de beste dienstverlening biedt moet bijzonder zijn. De finance praktijk van Jones Day heeft een goede naam en is in Europa, ook gedurende de crisisjaren, alleen maar gegroeid. Ik heb gesprekken gehad met Nederlandse, Franse en Engelse collega’s en toen was wel duidelijk dat het een buitenkans zou zijn om bij Jones Day de Nederlandse finance praktijk te kunnen opzetten en uitbreiden.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Jazeker. Niet zozeer zakelijk, want dat was meteen duidelijk. Maar persoonlijk vond ik het wel lastig. Ik heb tien jaar lang met ontzettend veel plezier gewerkt bij Nauta en daar ook veel vrienden gemaakt. Gelukkig zien we elkaar nog regelmatig.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ja, het verbaasde me echt hoe snel dat ging. Maar het is een enorm goed en bovendien leuk team dat er al zat, dus dat maakt het ook makkelijk. En het uitzicht vanuit mijn kamer – op het Concertgebouw en het Stedelijk – is natuurlijk ook niet verkeerd!

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Oh dat is een gewetensvraag. Ik kan geen keuze maken dus het zijn boeken en schoenen. Ik zou over moeten op een e-reader maar houd toch meer van papier in m’n handen. En alles wat ik lees moet ik hebben. Wat betreft schoenen, toen ik vertrok bij Nauta met mijn spullen zaten daar wel drie dozen bij die vol zaten met schoenen. Allemaal hakken van minimaal tien centimeter. Mijn kamer bij Jones Day staat nog niet vol maar ik heb nu wel een klein capaciteitsprobleem thuis. Er staan namelijk ook al (te) veel boeken.

Welke zaak is u tot nu toe het meest bijgebleven en waarom?

De afwikkeling van het faillissement van DAF. Met mijn patroon, Marc Blom, heb ik destijds bij Nauta jarenlang het consortium van banken bijgestaan dat DAF had gefinancierd. Een krappe twintig jaar nadat DAF failliet ging, is het dossier pas gesloten. Het was juridisch enorm interessant en had bovendien voor mij, achteraf, nog een aardig persoonlijk aspect. Mijn grootvader concurreerde vroeger met DAF en op zijn sterfbed in 1993, vlak nadat DAF failliet was gegaan, vertelde hij blij te zijn nog twee dingen te hebben mogen meemaken: de ondergang van de Sovjet-Unie en het faillissement van DAF. Dat zijn kleindochter tien jaar later intensief betrokken zou worden bij de enorm complexe afwikkeling van dat faillissement zou hij geweldig hebben gevonden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven