Overstap van de week: Anne Schmidt

Delen:

Anne SchmidtOverstap van de week is Anne Schmidt (1987). Per 1 januari startte zij met een aantal collega’s het nieuwe kantoor LINQ Advocaten te Roermond. Schmidt is advocaat-partner handels- en ondernemingsrecht en erfrecht, en werkte hiervoor bij HBS Advocaten.

28 jaar, en nu al uw eigen kantoor gestart. Gefeliciteerd. Hoe doet u dat?

Dat moet je gewoon doen. Het ondernemerschap zit in je genen en is in mijn optiek niet verbonden aan een bepaalde leeftijd. Net als durf en de drang naar voren. Je moet niet bang zijn, maar stappen durven zetten, ook als daar soms risico’s aan verbonden zijn. Hard werken is een vereiste, maar de erkenning van cliënten maakt het dat waard.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Mijn eerste werkdag was gevuld met veel felicitaties via telefoon, social media en e-mail. Verder heb ik samen met mijn compagnons nog wat laatste puntjes op de i gezet. Er komt natuurlijk veel bij kijken als je een nieuw kantoor start.

Waarmee onderscheidt uw kantoor zich van alle andere kantoren?

De advocaten van LINQ Advocaten zijn allemaal ondernemer. Vanuit die rol adviseren wij uitsluitend zelfstandige ondernemers in (met name) de mkb-sector. Wij weten daarom wat voor hen belangrijk is. Mede hierdoor wordt onze stijl vormgegeven: duidelijk, transparant en oprecht. Adviseren doen wij graag, maar procederen is onze passie.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?

Het prachtige monumentale kantoorpand aan de Kapellerlaan in Roermond dat op dit moment de thuisbasis van LINQ Advocaten is, was al gemeubileerd. De kamerindeling en enkele decoratiestukken hebben we wel zelf verzorgd. Als advocaat ben je (ook daarin) toch een beetje eigenwijs en wil je graag je eigen ding doen.

Wat heeft uw kantoor over tien jaar allemaal bereikt?

Over tien jaar is LINQ Advocaten nog altijd een kantoor dat eerlijk en helder tegenover haar cliënten is. Dat is de eigenschap die ondernemers nu erg aan mijn collega’s en mij waarderen en ik hoop dat dat nooit verloren gaat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven