Overstap van de week: Anneke Nuyens

Delen:

Anneke NuyensOverstap van de week is Anneke Nuyens. Zij heeft de overstap gemaakt naar De Bont Advocaten in Amsterdam waar zij partner is. Zij is gespecialiseerd op het terrein van het formele belastingrecht en fiscale sanctierecht. Nuyens was daarvoor partner bij Hertoghs advocaten-belastingkundigen in Breda.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja. Ik heb met veel plezier bijna 15 jaar bij het vorige kantoor gewerkt. Daar heb ik in deze niche de kneepjes van het vak geleerd. Voorts ben ik geen goede ‘afscheidnemer’.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ik hoop door deze overstap meer ruimte te hebben voor mijn aspiraties op wetenschappelijk terrein bij het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Bij De Bont Advocaten wordt universitair werk erg gestimuleerd.

Wat maakt de juridische sector zo interessant voor u?

Het klink vast afgezaagd maar het recht is altijd in beweging. Zo zijn de wettelijke kaders die aan het begin van mijn loopbaan op het terrein van het fiscale boeterecht golden thans verre van hetzelfde. Die veranderingen houden het juridische speelveld uitdagend. Kortom, never a dull moment!

Verder heb ik me, toen ik besloot het vorige kantoor te verlaten, afgevraagd of ik in de advocatuur wilde blijven of wellicht de overstap zou maken naar de rechterlijke macht. Ook die mogelijkheid bestaat in deze sector. Al snel kwam ik er toch achter dat het in kunnen nemen van een partijdig standpunt me het beste past. Ik ben en blijf dus toch een echte rechtshulpverlener.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Dat was denk ik toen ik al best wat jaren advocaat was en ik tijdens een verwijzingsprocedure in het belang van een cliënt het noodzakelijk achtte een raadsheer als getuige op te roepen. De Belastingdienst betwiste in die zaak dat de betreffende raadsheer in een daaraan voorafgaande hoger beroepsprocedure over een compleet dossier had beschikt toen hij een voor mijn cliënt gunstige beslissing nam. Ik had maar één eenvoudige vraag aan deze getuige te stellen, dus in zoverre was het geen rocket sciene. Toch had dit getuigenverhoor veel meer impact op me dan alle eerdere verhoren die ik had gedaan.

Als verwacht verklaarde de getuige dat hij (natuurlijk) bij het doen van uitspraak het gehele dossier voorhanden had.

Waar staat u over 10 jaar?

Dan ben ik hopelijk al lang gepromoveerd en nog steeds als fiscaal advocaat werkzaam bij hetzelfde kantoor. Ik wil mij vorige record van bijna 15 jaar zeker gaan overtreffen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven