Overstap van de week: Ard Wallast

Delen:

Ard WallastOverstap van de week is arbeidsrechtadvocaat Ard Wallast (1982). Hij is in augustus gestart bij Kennedy Van der Laan. Hij adviseert met name op het gebied van individueel en collectief ontslagrecht (reorganisaties en herstructureringen), medezeggenschapsrecht, wijziging van arbeidsvoorwaarden en de Wet normering topinkomens. Hij wordt bij Kennedy Van der Laan onderdeel van het team Arbeid. Voor zijn overstap naar Kennedy Van der Laan was Wallast 5,5 jaar werkzaam bij Holland Van Gijzen.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Erg goed. Wij zijn met een grote, diverse groep mensen met allemaal een eigen expertise en een duidelijke mening. Dat maakt het erg leuk en leerzaam om hier te werken. Ik ben al direct betrokken bij een paar interessante zaken. Daarnaast is er ook ruimte voor leuke dingen naast het werk. Al in mijn tweede week hebben we met ons team bijvoorbeeld een boottochtje door de grachten gemaakt en ook staat het jaarlijkse kantoorweekend alweer voor de deur. Zoals gebruikelijk bestond mijn eerste werkdag uit het kennismaken met mijn nieuwe collega’s en de introductie van de verschillende systemen.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Ik hoop in ieder geval dat ik nog lang deel kan uitmaken van het team Arbeid en kan bijdragen aan de goede reputatie ervan. Verder hoop ik de komende jaren binnen Kennedy Van der Laan een eigen praktijk te kunnen opbouwen.    

Wat maakt de arbeidsrechtpraktijk zo interessant?

Het leuke van de arbeidsrechtpraktijk vind ik dat het gaat om concrete vraagstukken. Je hebt veel persoonlijk contact met je cliënten en kan in korte tijd iets voor ze betekenen. Binnen het arbeidsrecht begeleid je vaak processen waarin je rekening moet houden met de belangen van werknemers, maar ook met die van de onderneming. Deze belangen lopen niet altijd synchroon. Dit spanningsveld maakt ons vak interessant en uitdagend.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Ik ben betrokken geweest bij de reorganisatie van een instelling die te maken had met de gevolgen van de nieuwe wetgeving omtrent de jeugdzorg. Het interessante hieraan was dat je de concrete gevolgen ziet van de invoering van de nieuwe Jeugdwet en daarbij wat de impact is op de betreffende instelling.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Profvoetballer, al weet ik niet of ik dat gered had.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven