Overstap van de week: Arnaud Booij

Delen:

MR089 BWN PRS 17 BOOIJOverstap van de week is Arnaud Booij. Hij is per 1 juli overgestapt van Höcker advocaten naar Spigt Litigators. Booij legt zich binnen Spigt Litigators toe op de fiscale procespraktijk en op zakelijke mediation.

Waarom bent u overgestapt?

Ik heb altijd prima met de mensen van Höcker samengewerkt en ik heb goede herinneringen aan die tijd. Spigt Litigators biedt echter op zakelijk gebied voor mijn praktijk(ontwikkeling) meer mogelijkheden. Bij Spigt Litigators kan ik mede leiding geven aan een groter fiscaal team dat zich toelegt op het oplossen van (internationale) fiscale conflicten. De aard van de praktijk van de rest van het kantoor sluit beter aan bij de fiscale procespraktijk, zodat meer kruisbestuiving voor de hand ligt.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik voel me zeker thuis en welkom op mijn nieuwe kantoor. Ik heb er leuke en inspirerende nieuwe collega’s bij gekregen!  

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

De aard van de praktijk zal niet veel verschillen. Ik verwacht wel meer samen te werken met de secties strafrecht, corporate litigation en toezichtswetgeving. Daarnaast zal ik meer bij fiscale cassaties worden betrokken.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik vermoed dat ik meer te maken zal krijgen met het fiscale strafrecht (in de samenwerking met de sectie strafrecht). Daarnaast denk ik dat ik meer multidisciplinaire zaken te behandelen zal krijgen (in samenhang met ondernemingsrecht). Tenslotte hoop ik dat ik door de nieuwe setting ook vaker als mediator in grote zakelijke geschillen kan optreden.

U bent tevens verbonden aan de Universiteit Leiden en bent rechter-plaatsvervanger bij de belastingkamer van de rechtbank in Den haag. Ook bent u actief bij de Nederlandse Vereniging van Advocaten-belastingkundigen en bij de Vereniging Fiscale Mediators. Hoe combineert u dit allemaal met uw werkzaamheden bij Spigt Litigators?

Hard werken en goede planning!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven