Overstap van de week: Bart Zandbergen

Delen:

Bart ZandbergenOverstap van de week is Bart Zandbergen. Hij is per 1 januari overgestapt van Greenfield Capital Partners, waar hij 15 jaar werkzaam was, naar Griph law & tax, waar hij als partner is toegetreden. Zandbergen is advocaat en fiscalist en adviseert in die hoedanigheid investeringsfondsen, ondernemers, DGA’s, aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en financiers bij het aangaan van transacties. Daarnaast adviseert en procedeert Zandbergen bij geschillen.

Waarom heeft u de overstap naar Griph law & tax gemaakt?

Na 15 jaar als eindverantwoordelijke voor legal & tax te hebben gewerkt bij private equity investeerder Greenfield, waarvan de laatste acht jaar als partner, heb ik er voor gekozen om ook andere partijen bij te staan bij hun investeringen en financieringen en daaraan gerelateerde zaken. Het juridisch/fiscale werk smaakte naar meer en ik heb nu als voordeel dat ik, in tegenstelling tot de meeste advocaten, zelf als investeerder en bestuurder heb gewerkt en dus praktische ervaring heb.  Ik was al (gezamenlijk) zelfstandig ondernemer bij Greenfield en bij Griph kan ik mijn eigen praktijk opbouwen. Iedereen runt hier zijn eigen winkel, maar we kunnen wel gezamenlijk een breed en goed pakket aanbieden. Een mooie combinatie van vrijheid en kwaliteit.

Hoe zijn de eerste twee maanden bij het kantoor bevallen?

Super! Ik viel gelijk met mijn neus in de boter. Naast werkzaamheden voor eigen cliënten heb ik ook meteen kunnen bijspringen in zaken van kantoorgenoten. Ik was daarmee niet alleen actief met overname-advies en fiscale herstructureringen maar ook gelijk met beslagen, kort gedingen en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bij heeft gekregen?

Het procederen. Dat moest ik tot voor kort steeds overlaten aan een advocaat. Maar nu ik zelf advocaat ben, kan ik dat zelf doen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Mijn eerste zitting als advocaat. Ik was de eerste week van januari op maandag begonnen bij Griph, woensdag beëdigd en donderdag had ik een kort geding zitting samen met een kantoorgenoot, alwaar de voorzieningenrechter tijdens de zitting al uitspraak deed en onze vordering integraal toewees. Dat was met recht een vliegende start!

We lazen dat u in uw vrije tijd graag aan lezen, aikido, hardlopen en yoga doet. Heeft u dit nodig om weer in balans te komen?

Haha, zeker niet nodig, maar wel lekker. Zeker bij een kantoorbaan is het belangrijk fysiek fit en scherp te blijven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven