Overstap van de week: Bas Beenen

Delen:

Bas BeenenOverstap van de week is Bas Beenen. Hij is 1 januari in dienst getreden als vastgoedpartner bij Osborne Clarke. Beenen is “Head of Real Estate and Infrastructure” bij Osborne Clarke Amsterdam en werkte hiervoor bij RechtStaete.

Waarom deze overstap?

Ook in het vastgoed is een tendens van internationalisering waarneembaar. Osborne Clarke kent een groot internationaal netwerk en behoort op het gebied van vastgoed internationaal tot de top. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om interdisciplinair (met name met de M&A/Corporate sectie) samen te werken, hetgeen ons in staat stelt op het hoogste niveau te adviseren. Die combinatie maakte dat de overstap voor mij een “no-brainer” was.

Osborne Clarke heeft het beste van 2 werelden: enerzijds is het een gevestigde naam met een solide organisatie die vanuit het Verenigd Koninkrijk ondersteuning biedt en anderzijds bestaat de mogelijkheid om met een ervaren team van enthousiaste mensen vanuit verschillende disciplines aan een eigen kantoor in Amsterdam te bouwen. Osborne Clarke kent een relatief bescheiden tariefstructuur, die zeer concurrerend is, zeker in vergelijking met de andere internationale kantoren.

Het kantoor biedt een uitstekend product voor een normale prijs met een duidelijke sectorfocus als uitgangspunt. Ik merk dat cliënten dat waarderen en dat geeft energie.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Dat is lastig te beantwoorden. Mijn praktijk is heel divers. Een geslaagde transactie blijft je bij, maar een gewonnen procedure en een samenwerking aan het papier toevertrouwen waarbij de belangen ogenschijnlijk diametraal tegenover elkaar staan ook. Het is eigenlijk gewoon een heel mooi vak.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen? (mag iets fictiefs, grappigs zijn)

Het lijkt mij wel mooi om betrokken te worden bij de herontwikkeling van het prachtige stukje vastgoed aan de Parnassusweg 220 te Amsterdam.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Postbode leek me wel wat, maar het klimaat hier in dit kikkerlandje houdt me tegen.

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Als ik niet aan het werk ben, spendeer ik mijn tijd met mijn kinderen; op de skibaan en het hockeyveld. Heel sporadisch vind ik zelf nog een uurtje om te sporten. Dan mag ik graag een rondje handlopen of met mijn buurmannen op de racefiets stappen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven