Overstap van de week: Carl Luijken

Delen:

Carl LuijkenOverstap van de week is Carl Luijken. Hij is met ingang van 1 juni als senior pensioenfiscalist in dienst getreden bij KienhuisHoving advocaten en notarissen. Carl Luijken heeft jarenlange ervaring als fiscaal jurist binnen het pensioendomein, waarvan sinds 1996 als hoofd van de fiscaal-juridische afdeling van Deloitte Pension Advisory. Binnen KienhuisHoving gaat hij de branchegroep Pensioen Services versterken met een accent op fiscale- en civielrechtelijke pensioenadvisering.

Waarom deze overstap?

Zoals bij ieder bedrijf is ook bij Deloitte in de loop der tijd de focus gewijzigd. Enerzijds heeft dat invloed op de aard van het werk en anderzijds doet dat zich voelen bij de inrichting van de organisatie. Zo heeft dit onder meer geleid tot het besluit om het kantoor van Deloitte in Enschede te sluiten. Voor mij een logisch moment om na te denken over de verdere voortzetting van mijn carrière waarbij ik mijn ambitie om meer pensioenjuridisch werk te doen, heb kunnen invullen door mijn indiensttreding bij KienhuisHoving.

Hoe zijn deze eerste weken bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Zo’n eerste dag is er één van vele handen schudden, uitleg over systemen etc. De eerste werkdag komt er niets uit je handen maar ben je wel redelijk uitgeput aan het einde van die dag. Na bijna 20 jaar in een andere omgeving te hebben gewerkt, is het immers best wel even wennen aan zo’n nieuwe omgeving. Er zijn bij KienhuisHoving veel nieuwe collega’s met ieder hun eigen vakgebied die je geleidelijk aan steeds beter leert kennen. Verder heerst er een prettige sfeer en zijn de beschikbare faciliteiten prima.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Dat is een lastige vraag. Het pensioenterrein lijkt soms een duidelijk afgekaderd geheel maar eigenlijk is dit onderwerp zeer divers. Naast de juridische en fiscale aspecten van pensioenen heb je bijvoorbeeld ook de actuariële kant die zich met name bezighoudt met de vraag wat de uiteindelijke kosten zijn van een pensioenregeling. Bij een voorbeeld op het vakgebied denk je al snel aan iemand die inhoudelijk toonaangevend is op bijvoorbeeld juridisch of fiscaal terrein. Als ik moet kiezen, opteer ik voor de heer Gerry Dietvorst, daarbij rekening houdende met zijn totale oeuvre. Hij speelt al lange tijd een belangrijke rol in de pensioenwereld, met name omdat hij zich niet direct richt op details in ons pensioensysteem maar een duidelijke visie heeft inzake de toekomst van ons totale pensioenstelsel.

Wanneer stapt u weer over?

De glazen bol heb ik daarover nog niet geraadpleegd. Ik ben van nature redelijk honkvast en wil graag afmaken wat ik ben begonnen. Het zou daarom zomaar kunnen dat de volgende overstap richting de Sociale Verzekeringsbank gaat in de hoop dat er dan nog de mogelijkheid bestaat om aanspraak te maken op AOW-uitkeringen.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Ik ben van huis uit geen grote uitgever. Ik heb voor mezelf het idee dat het geld dat ik uitgeef ook steeds goed wordt besteed. Als ik dan toch iets kan noemen, is het waarschijnlijk mijn woning. Ik vind het belangrijk om in een prettige leefomgeving te wonen, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de rust van het buitengebied. We wonen vlak buiten Oldenzaal en dat is prima wonen. De kosten daarvan zijn navenant maar dat heb ik er dus voor over.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven