Overstap van de week: Cherry Almeida

Delen:

Cherry AlmeidaOverstap van de week is Cherry Almeida. Almeida is na een mooie carrière bij het Rotterdamse advocatenkantoor Boonk Van Leeuwen (BVL) haar eigen kantoor gestart: Alius law. Almeida is gespecialiseerd in haven- en handelsrecht.

Wat bewoog u om voor uzelf te beginnen?

Ik werd partner bij BVL en realiseerde mij meer dan ooit dat ik de behoefte had om aan iedere mogelijke knop te zitten. Die behoefte was zo groot dat het gewoonweg gestild moest worden. Het heeft geen zin om een bestaand huis te verbouwen als je eigenlijk gewoonweg een heel ander huis wilt. Dan moet je het zelf bouwen. BVL staat als een huis, het is een goed huis, maar het was niet meer het huis waar ik in wilde wonen.

Waarin onderscheidt u zich?

Ik meen en dat baseer ik op commentaar van anderen dat ik met mijn drive mensen inspireer en verbind. Dat is dan kennelijk mijn kracht. Of dat ook onderscheidend is, laat ik aan het oordeel van anderen over. Ik voel mij daarin niet bijzonder, want ik heb gelukkig genoeg mensen om mij heen die mij weer met hun drive inspireren.

Wat heeft u zich voorgenomen toen u uw kantoor startte?

Ik heb door deze hele exercitie een ‘Wat kan mij nou eigenlijk gebeuren’-gevoel. Geen angst. Ik heb mij voorgenomen dat vast te houden, want alleen dan durf je ook echt risico te nemen. Ik heb mij tevens voorgenomen te luisteren. Naar de cliënt, naar eventuele partners in de toekomst en/of personeel. Enkel als je goed weet wat de ander drijft kun je samen de juiste beslissingen nemen die voor beiden goed zijn.

Wat maakt het haven- en handelsrecht zo interessant?

Het is het recht in al zijn facetten, zoals het recht bedoeld is. Hardcore civielrecht, goederenrecht en procesrecht.

Waar staat u over 10 jaar?

Dat weet ik niet en dat is nou juist zo leuk. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit een kantoor alleen zou beginnen. En nu doe ik het toch. Ik weet van mijn eigen toekomst dus kennelijk helemaal niets en dat wil ik graag zo houden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven