Overstap van de week: Christian van Megchelen

Delen:

MR11 BWN PRS 14 VANMEGCHELENOverstap van de week is Christian van Megchelen. Hij is per 1 augustus overgestapt van Stibbe naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (sectie ondernemingsrecht). Van Megchelen is expert op het gebied van fusies en overnames en heeft ruime ervaring in de energiesector, evenals in de TMT-, industrie- en financiële sectoren.

Waarom bent u overgestapt?

Pels Rijcken biedt mij een unieke kans: richting en profiel geven aan de corporate transactiepraktijk (overnames, joint ventures en andere strategische transacties) van een uitstekend kantoor. Ik zal daarbij dankbaar gebruikmaken van de ongeëvenaarde kennis van Pels Rijcken op het gebied van de gereglementeerde markten (onder meer de energiesector, de gezondheidszorg en de financiële sector). Diepgaande kennis en begrip van de strategische overwegingen van cliënten stelt ons in staat om juridische vragen in hun economische, maatschappelijke en – waar relevant – toezichtsrechtelijke context te zien. Bij Pels Rijcken is dat geen marketingpraat, maar praktijk.

Naar mijn overtuiging versterkt het de transactieadvocaat wanneer hij ook regelmatig procedeert in corporate zaken en andersom. De sectie ondernemingsrecht van Pels Rijcken kent een gecombineerde praktijk, hetgeen mij in staat stelt om te procederen in complexe zaken, naast de transactiepraktijk.

U bent nu ruim twee maanden werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Hoe is het u bevallen?

De eerste weken waren druk, waardoor een rustige kennismaking  met mijn nieuwe kantoor er niet in zat. In deze intensieve  periode heb ik mijn nieuwe kantoorgenoten leren kennen als humorvol, zeer kundig en no-nonsense. Een betere combinatie is moeilijk denkbaar.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

Ik heb twee dingen gelijktijdig uit de verhuisdoos gehaald: een prent van Daumier, waarop twee zelfingenomen advocaten te zien zijn (waarvan er – volgens mijn voormalig patroon – één sprekend op mij lijkt) en een foto van mijn voormalige stagiair en ik op een boot in New York, gewapend met wat biertjes. Samen met het prachtige uitzicht over groen Den Haag tot aan zee houden deze beide afbeeldingen mij bij de les.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

‘Planet Legal’ vermijden: ofwel, geen vakidioot worden, maar blijven begrijpen waar het werkelijk om gaat.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Het is lastig daar een eenduidig antwoord op te geven. Enerzijds…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven