Overstap van de week: Corine van Bodegom

Delen:

Corine van BodegomOverstap van de week is Corine van Bodegom. Zij versterkt sinds 1 april de sectie Personen- en Familierecht van DVDW Advocaten. Voor haar overstap was Van Bodegom werkzaam bij dELb Advocaten.

Samen met Martine Boender runt u de sectie Personen- en Familierecht. Hoe bevalt de samenwerking tot nu toe?

Formeel werken we nu ruim drie dagen samen, maar informeel al een jaar of zes, middels vaktechnisch overleg, intervisie en collaborative divorce zaken. De samenwerking kort omschreven: “een goed zittende handschoen”.

U bent een van de eerste advocaten die zich bezighoudt met collaborative divorce (de overlegscheiding) en gecertificeerd is als mediator. Wat zijn de voordelen boven gangbare vormen van echtscheidingsbemiddeling?

Bij collaborative divorce (de overlegscheiding) is een groot voordeel dat beide partijen worden bijgestaan door een advocaat die contractueel is uitgesloten van de mogelijkheid tot procederen. Ook de aanwezigheid en interventies van een coach bij de bijeenkomsten geven partijen steun en structuur tijdens de onderhandelingen.
De bedoeling is dat alle gevolgen van de scheiding in goed overleg en openheid worden opgelost waarbij ieders belang de aandacht heeft. Bij een scheiding op tegenspraak geef je je toekomst uit handen aan de rechter, terwijl men bij de overlegscheiding de controle houdt.

Waarom heeft u deze overstap, na veertien jaar bij dELb Advocaten te hebben gewerkt, gemaakt?

Laat ik vooropstellen dat ik die 14 jaar en 11 maanden met veel plezier heb gewerkt als mede-oprichter van Delb. De uitdaging om als partner mee te mogen bouwen aan een kantoor als DVDW Advocaten past naadloos in mijn ambities; DVDW Advocaten mag zich sinds begin dit jaar tot een van de vijftig grootste advocatenkantoren van Nederland rekenen. Ook het werken binnen een team van familierechtspecialisten heeft mij doen besluiten deze overstap te maken.

Wat was het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzette?

Het eerste dat naar mijn nieuwe werkplek is verhuisd, is een groot schilderij van kunstenares Simone Theelen met de afbeelding van een kudde olifanten in zonnige teinten, waar ik na 10 jaar nog iedere dag van kan genieten.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Niet dat hij iets met de advocatuur te maken had, maar mijn vaders aanpak en werkmentaliteit heeft mij altijd geïnspireerd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven