Overstap van de week: Cornelis van der Sluis

Delen:

Cornelis van der SluisOverstap van de week is Cornelis van der Sluis. Hij is per 1 oktober overgestapt van Ploum Lodder Princen naar de maatschap Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam waar hij tot partner is toegetreden. Van der Sluis is gespecialiseerd in bestuurs- en omgevingsrecht. Hij adviseert zowel ondernemingen als overheden en particulieren. Ook verzorgt hij regelmatig cursussen en lezingen en publiceert hij in vakbladen.

Waarom heeft u de overstap naar Ten Holter Noordam advocaten gemaakt?

Ten Holter Noordam biedt een mooi podium om mijn ambities na te streven. De mogelijkheid om een eigen sectie bestuursrecht en omgevingsrecht opstarten is natuurlijk iets dat je niet snel laat schieten. Helemaal niet als dat in de mooie regio Rotterdam kan, met een sterke focus op al het goeds dat de regio biedt zoals de haven en industrie.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bijgekregen heeft?

Naast de vrijheid van het vormgeven van de eigen sectie en de betrokkenheid vanuit de maatschap bij het reilen en zeilen van kantoor, toch het fantastische uitzicht uit mijn werkkamer. Bij ieder telefoongesprek zie ik de Erasmusbrug, Hotel New York, De Rotterdam en de boten over de Maas.

Naast uw werkzaamheden bij Ten Holter Noordam publiceert u veel, verzorgt u cursussen, bent u onder andere docent bestuursrecht, rechter-plaatsvervanger en redactielid. Hoe combineert u dit, is er nog tijd over voor andere activiteiten?

Stug doorwerken, soms op tijden dat je liever iets anders doet, is het simpele antwoord en proberen zoveel mogelijk te combineren. Gelukkig is er nog genoeg tijd voor gezin en familie, Feyenoord en af en toe een marathon.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in 2009 instapte?

Er alles uit te halen wat er in zat en zit en vooral te genieten van het mooie vak en de rol als advocaat zonder thuis uit het oog te verliezen.

Heeft u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Absoluut niet.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven