Overstap van de week: Daniëlle van den Dungen

Delen:

Daniëlle van den DungenOverstap van de week is Daniëlle van den Dungen. Zij is als advocaat personenschade op 1 april gestart bij Kennedy Van der Laan. Zij komt bij Lexence vandaan.

Waarom deze overstap?

Ik wilde me graag specialiseren binnen de personenschadepraktijk. Bij Lexence hield ik mij met name bezig met commerciële handelsgeschillen van uiteenlopende aard. Deze brede praktijk was zeer leerzaam, maar ik had de wens om me te richten op één rechtsgebied waarin ik me verder kan ontwikkelen. Door mijn overstap naar Kennedy Van der Laan lukt dat nu en ik denk dat ik cliënten optimaal kan bijstaan als ik helemaal thuis ben in mijn vakgebied. Daarnaast wilde ik graag bij Kennedy Van der Laan werken omdat ik het een prachtig kantoor vind, waar mensen open-minded en innovatief zijn. Ook de combinatie van kwalitatief goede dienstverlening en zelfbewustzijn spreken me erg aan.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit? Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Ik ben begonnen op vrijdag 1 april, wat tevens de verjaardag van Kennedy Van der Laan is. Dus ik ben mijn eerste werkdag gestart met taart en heb hem afgesloten met de vrijdagmiddagborrel op ons dakterras. In mijn eerste week ben ik meteen betrokken bij nieuwe dossiers. Voor mij de ideale manier om snel thuis te raken in de letselschadepraktijk. Het eerste dossier bevatte veel interessante juridische vraagstukken, dus daar heb ik me meteen goed op kunnen uitleven. Kort daarvoor was ik al mee op de kantoorskivakantie. Dat was een hele leuke en makkelijke manier om veel van mijn aanstaande collega’s te leren kennen.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Ik wens nog een hele tijd een waardevolle bijdrage te leveren aan kantoor en met name het team Verzekeringen & Aansprakelijkheid. Uiteindelijk hoop ik een bloeiende eigen praktijk op te kunnen bouwen bij Kennedy Van der Laan.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Ik vind het lastig om één voorbeeld te noemen. ‘De advocaat’ bestaat volgens mij niet. Door de diversiteit in karakters zie ik ook uiteenlopende talenten. Ik leer veel van om me heen kijken naar de manier waarop anderen dingen aanpakken. Afhankelijk van de aanpak die een zaak vereist, probeer ik wat ik heb geleerd van anderen mee te nemen in mijn eigen benadering. Sommigen zijn bijvoorbeeld juridisch inhoudelijk erg sterk en anderen weten eerder via slimme strategieën succes te behalen. Mijn voormalig patroon mr. Craemer viel bijvoorbeeld in de laatstgenoemde categorie en daar heb ik veel van geleerd.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Chirurg. Maar ik vind operaties op tv niet altijd even smakelijk, dus ik denk dat het goed is dat ik advocaat ben geworden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven