Overstap van de week: David Jan Bergkotte

Delen:

David Jan BergkotteOverstap van de week is David Jan Bergkotte. Hij is per december 2012 overgestapt van Haagstate Advocaten N.V. naar Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation (eveneens in Den Haag), waar hij de sectie Huur & Vastgoed is komen versterken.

Vanwaar deze overstap?

Na mijn advocatenstage bij Maaldrink Vermeulen Grooss (tegenwoordig Maaldrink Vermeulen) heb ik negen maanden bij Haagstate gewerkt. In vergelijking met mijn eerste kantoor sprak Haagstate mij aan als een moderner en commerciëler kantoor, maar het was tegelijk ook een stuk kleiner er ik had er geen leeftijdsgenoten. Ik merkte dat ik dat erg miste, de klik is erg belangrijk.

Bij Delissen Martens heb ik het beste van die twee werelden: een modern en commercieel kantoor dat flink aan de weg timmert en tegelijk ook veel gezelligheid en het gevoel dat het in advocatuur om meer draait dan omzet alleen. De betrokkenheid bij de (jonge) balie is hier dan ook groot; zo werkt de nieuwe Haagse Deken hier.

Hoe zag de eerste maand op het nieuwe kantoor eruit?

Een nieuw kantoor is altijd weer even wennen, maar gelukkig kende ik een aantal van de advocaat(-stagiaires) al vrij goed. Ook zit Delissen Martens in een modern ingericht pand met uitstekende voorzieningen. Daarnaast heb ik de afgelopen maand zoveel nieuwe dossiers gekregen dat ik weinig tijd overhoud om er veel bij stil te staan en dat is alleen maar goed.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bij hebt gekregen?

Naast de reeds genoemde verbeteringen heb ik bij Delissen Martens een inhoudelijk gevarieerder en uitdagender praktijk gekregen. Met name op het gebied van het onroerend goedrecht hoop ik mij de komende tijd verder te kunnen specialiseren.

Wanneer stapt u weer over?

In 2012 ben ik twee keer van kantoor gewisseld. Voorlopig vind ik het dus wel weer even mooi geweest.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?

Daar ben ik nog niet uit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven