Overstap van de week: Dian Brouwer

Delen:

Dian Brouwer

Overstap van de week is Dian Brouwer. Brouwer startte in oktober zijn eigen nichekantoor, Solitt Advocaten in Den Haag. Brouwer is afkomstig van CMS. Met senior medewerker Nienke Smeets zet hij in Solitt Advocaten zijn Corporate Criminal Defence praktijk voort.

Een eigen kantoor. Waarom?

In 2017 verhuist CMS naar de Zuidas. Dat gaf de impuls om mijzelf de vraag te stellen wat ik de komende jaren nu eigenlijk zélf wilde gaan doen. Met CMS verder bouwen aan een succesvol internationaal kantoor, of toch het avontuur van een eigen kantoor? Uiteindelijk is het dat laatste geworden. De ontvlechting met CMS is vervolgens in goede harmonie gegaan.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja en nee. Ik heb een prima tijd gehad bij CMS, en het is nooit leuk om afscheid te nemen van mensen met wie je goed hebt samengewerkt. Maar het vooruitzicht om nu zelf de teugels in handen te nemen, met alle vrijheid en verantwoordelijkheid van dien, trok toch net iets harder.

Wat heeft u zich voorgenomen toen u uw eigen kantoor begon?

Mooie zaken doen. Aandacht voor de cliënt. Goed werk afleveren. Ons niet laten leiden door geld.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw eigen kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik heb niets te klagen over de zaken die mij worden toevertrouwd. Het is ook niet zo dat ik bij CMS bepaalde zaken niet kon of mocht doen. Maar, zoals bij elk groot kantoor, kwam het met enige regelmaat voor dat ik een interessante zaak niet kon aannemen vanwege een mogelijk conflict of interest met andere Nederlandse of buitenlandse cliënten van CMS. Van die frustratie ben ik nu gelukkig bevrijd.

U was in maart dit jaar al onze Mr. van week, nu Overstapmr. van de week. Gaan we meer van u horen?

Jazeker. Op 17 februari spreek ik mijn oratie uit als bijzonder hoogleraar Verdediging in strafzaken aan de Universiteit Maastricht. Ik verwacht dat die rede ook nog wel wat stof zal doen opwaaien.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven