Overstap van de week: Dirk-Jan Duynstee

Delen:

Dirk-Jan DuynsteeOverstap van de week is Dirk-Jan Duynstee. Hij is per 1 december overgestapt van Spigt Litigators naar Clifford Chance, waar hij als partner toegetreden is tot de procesrechtsectie. Duynstee is gespecialiseerd in ondernemings- en effectenrechtelijke geschillen, waaronder post-overnamegeschillen, geschillen in het kader van openbare biedingen, aandeelhoudersgeschillen en uitkoopprocedures.

Tussen 2003 en 2006 bent u ook al werkzaam geweest bij Clifford Chance. Wat is de reden voor uw terugkeer?

In 2006 wilde ik mij verder ontwikkelen als procesadvocaat, maar op dat moment was er geen opening vrij binnen Clifford Chance. Tijdens de daarop volgende zes jaar bij Spigthoff, tegenwoordig Spigt Litigators, ben ik altijd in contact gebleven met Clifford Chance. Zo heb ik vanuit Clifford Chance diverse malen een zaak doorverwezen gekregen en groeide ik bij Spigthoff door tot partner. Bij de sterke groei van de procesrechtpraktijk van Clifford Chance paste een uitbreiding van het aantal partners. Gezien de goede relatie en het indrukwekkende internationale netwerk was een terugkeer voor mij geen onlogische stap.

Wat is het leukste dat er in de tussentijd bij Clifford Chance veranderd is?

Misschien is wel het leukste aan Clifford Chance dat het door de jaren heen juist hetzelfde is gebleven qua goede eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de no-nonsense houding van de mensen en de informele sfeer op kantoor. Ik ben nu een paar dagen aan de slag en voel me al weer helemaal thuis. Qua veranderingen is het mooi te zien dat we qua merkpositionering richting (potentiële) klanten en arbeidsmarkt steeds sterker naar voren komen en ons bewust meer profileren. Ook is de procesrechtsectie aanzienlijk gegroeid in omvang en reputatie in de afgelopen jaren en een van de speerpunten van Clifford Chance. Overigens, 2012 is een bijzonder jaar, want het kantoor viert zijn 40-jarig jubileum in Nederland.

U zegt in een bericht op de website van Clifford Chance dat u “grote mogelijkheden ziet voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen Clifford”. Kunt u een voorbeeld noemen?

Met het indrukwekkende klantenportfolio dat Clifford Chance heeft, voorzie ik voor mijn praktijk veel mogelijkheden om klanten bij te staan in de turbulente markten van vandaag en morgen. Mijn ervaring als procesadvocaat én mijn Corporate en Capital Markets-opleiding tijdens mijn jaren bij Clifford Chance zijn een combinatie waarmee ik op zelfstandige wijze bij kan dragen aan de expansie van de gehele procesrechtsectie. Ik verheug mij met name op het kunnen samenwerken aan internationale geschillen met procesadvocaten uit de vele verschillende landen waar we actief zijn. Ik heb al gemerkt dat de onderlinge banden internationaal heel sterk zijn.

Waar staat u over 10 jaar?

Met het oog op de economische ontwikkelingen in andere werelddelen verwacht ik dat onze praktijk juist vanuit Amsterdam een mooie spil kan zijn binnen het netwerk van 25 landen en 35 kantoren. Als partner verwacht ik daar de komende tien jaar een belangrijke bijdrage aan te leveren.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzette?

Eerst mijn toga netjes opgehangen en vervolgens een grote fotolijst met een foto van mijn gezin op mijn bureau gezet. Ik ben wat ze noemen een trots familieman.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven