Overstap van de week: Dorien van Straten

Delen:

MR089 BWN PRS 1 VANSTRATENOverstap van de week is Dorien van Straten. Zij is per 1 juli werkzaam bij SørensenWeijers&Ko Arbeidsrechtadvocaten te Rotterdam, waar zij haar algemene arbeidsrechtelijke praktijk voortzet. Van Straten is advocaat sinds 2004. Hiervoor was zij werkzaam bij AKD. Vorige week is haar zwangerschapsverlof ingegaan.

Waarom heeft u de overstap van AKD naar SørensenWeijers&Ko gemaakt?

Na ruim acht jaar AKD kwam deze uitdaging op mijn pad: een mooi nichekantoor met een goede naam in arbeidsrechtland. Ik denk dat nichekantoren de toekomst hebben vanwege de hoge mate van specialisatie die wordt gecombineerd met scherpe tarieven, in een overzichtelijke setting.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste dat u erbij hebt gekregen?

Jazeker, mijn nieuwe kantoorgenoten hebben mij een warm welkom gegeven. Zij doen er nu ook alles aan om mijn praktijk goed waar te nemen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Daar ben ik heel blij mee. Ten opzichte van een groot kantoor als AKD is de sfeer hier persoonlijker. Zo wordt er gezamenlijk geluncht met alle advocaten en secretaresses aan een lange tafel in de keuken in plaats van met vele onbekenden in een massaal bedrijfsrestaurant.

U bent net anderhalve maand werkzaam bij SørensenWeijers&Ko en nu al met zwangerschapsverlof. Blijkbaar was dat geen reden voor SørensenWeijers&Ko om niet voor u te kiezen?

Uiteraard wist SorensenWeijers&Ko toen wij spraken over mijn komst dat ik in verwachting was. Het leek ons beiden handiger om voor mijn zwangerschapsverlof over te stappen, zodat ik alvast warm kon draaien.

Wat hoopt u na uw verlof en terugkeer bij SørensenWeijers&Ko te bereiken, waar u in de afgelopen anderhalve maand nog niet aan toegekomen bent?

Ik heb nog niet met iedereen kunnen samenwerken, dus dat hoop ik na mijn zwangerschapsverlof te doen. Verder zal ik mij gaan focussen op het uitbreiden van mijn praktijk en hoop ik veel leuke zaken doen.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik hoop over tien jaar te hebben bijgedragen aan een verdere uitbreiding en profilering van het kantoor.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven